Swissotel satışına karşı çıktığı için Ekrem İmamoğlu tarafından ihracı istenen İBB meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy tv100'e konuştu. İddiayı Barış Yarkadaş gündeme getirmişti

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Swissotel arazisinin satışına karşı çıkan iki belediye meclis üyesinin CHP'den ihracını istediğini gündeme getirmişti. Yarkadaş o meclis üyeleri ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. İhracı istenen isimlerden İBB Meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy, canlı yayına katılarak olayın iç yüzünü anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Swissotel satışına karşı çıktığı için Ekrem İmamoğlu tarafından ihracı istenen İBB meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy tv100'e konuştu. İddiayı Barış Yarkadaş gündeme getirmişti

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100'de Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı’nda tartışma yaratacak iddia gündeme getirmişti. 

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Swissotel arazisinin satışına karşı çıkan CHP'li iki meclis üyesinin ihraç edilmesini istediğini açıklayan Yarkadaş, “Dün CHP’li belediye meclis üyeleri Abant’ta bu meseleleri tartıştılar. İmamoğlu’nun Abant toplantısında ‘Bu benim için onur meselesidir, bu iki arkadaşı ihraç edeceksiniz’ sözleri ne yazık ki karşılık buldu. Mehmet Ali Tüy ve Özgür Öz adlı CHP’li iki Meclis Üyesi hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlatıldığını öğrendim." dedi.

 

Mehmet Ali Tüy TV100'e konuştu

Mehmet Ali Tüy, bu satışla ilgili TV100 canlı yayınında Hande Aydemir'e konuştu.

Mehmet Ali Tüy'ün açıklamalarından satır başları:

"Belediye maddi sıkıntıda"

İmamoğlu'nun Swissotel arazisini neden satmak istiyor sorusuna Tüy, "Belediye maddi olarak sıkıntıda, paraya ihtiyacı var. En azından ben sebebini böyle biliyorum" cevabını verdi.

"İmamoğlu'nun ihracını istemesi hakkında parti kanadından bilgi ya da baskı olmadı." diyen Tüy, "Biz bir suç işlemedik. Biz yanlış olduğuna inandığımız kamu yararı görmediğimiz bir satış işlemine Özgür arkadaşımla beraber karşı çıktık. Biz burada parti politikasına karşı bir duruş sergilemedik. Ekrem Bey'in satış kararının kamu yararı gözetilmeden yapıldığını doğru olmadığını geçmişte de CHP'lilerin karşı çıktığını gerekçelendirdik ve karşı çıktık." dedi.

 

"Siyasi istikbal hedefleyerek kamu yararı olmayan bir konuyu destekleyemeyiz"

Mehmet Ali Tüy, "Suç ileyip işlemediğimiz ya da yönetimin suç işleyip işlemediğine bana göre disiplinin karar vermesi gerekiyor. Ben de Özgür arkadaşımda doğru bir karar aldık vicdanan rahatız. Halk bizi seçti dolayısıyla bizim onların hakkını savunmamız gerekiyor biz bunu gösterdik. Siyasi istikbal hedefleyerek kamu yararı olmayan bir konuyu destekleyemeyiz. Burada disipline de verilebilir, ihraç edilebilir, siyasi istikbalimiz tehdit edilebilir bu çok önemli değil. Bizim için daha kutsal olan o vatandaşlara karşı görevimizdir." ifadelerini kullandı.

İŞTE TV100'DEKİ O PROGRAM VE BARIŞ YARKADAŞ'IN İDDİALARI

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin