Suyuna ekmek bandırır: Patlıcan musakka tarifi. Patlıcan musakka malzemeleri neler? Kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır

Vazgeçilmez lezzetlerden biri olan patlıcan musakka tarifini sizler için derledik. Yiyen adeta parmaklarını da birlikte yiyecek. Patlıcanın yakışmadığı bir yemek yok! Hele bir de yanında buz gibi cacık varsa tadına doyum olmaz. İşte lezzetli ve pratik patlıcan musakka tarifi ve malzemeleri

Suyuna ekmek bandırır: Patlıcan musakka tarifi. Patlıcan musakka malzemeleri neler? Kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır

Patlıcan en çok tercih edilen lezzetli sebzeler arasında. En çok tercih edilme sebepleri arasında hem lezzetli hem her ürüne yakışması hem de pratik olması var. Bol tuzlu suda bekletilerek yapılmış bir patlıcan musakka kadar güzel bir seçenek çok azdır. Suyuna ekmek banarak yemenin keyfi de bir başka olur. İşte herkesin bayılarak yediği vazgeçilmez lezzetlerden biri olan patlıcan musakka tarifi.

PATLICAN MUSAKKA MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy kuru soğan

3 adet orta boy çarliston biber

4 adet orta boy patlıcan

300 gram az yağlı kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

2 tane domates

1 su bardağı su

Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçek yağı

PATLICAN MUSAKKA LEZZET İPUCU

Patlıcan musakkayı tane tane yapılmış bir pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Buz gibi bir cacığın yanına da iyi gider. Dilerseniz görünümüne daha da güzellik katmak için üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.

Suyuna ekmek bandırır: Patlıcan musakka tarifi. Patlıcan musakka malzemeleri neler? Kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

Patlıcanların uç kısımlarını alın. Daha sonra kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. Ardından halka şeklinde kesin. Bol tuzlu suyun içine patlıcanları ekleyerek acısının çıkmasını sağlayın.

Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tavayı ocağa alın sıvıyağı ekleyerek ısıtın. Soğanları da ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından biberleri de ilave ederek kavurun.

Üzerlerine kıyma, salça ve baharatları ekleyerek pişirme işlemine devam edin. Domatesleri küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Domatesler de piştikten sonra ocağı kapatın.

Geniş bir kızartma tenceresi veya tavanın içine ayçiçek yağını ekleyip yağı ısıtın. Kızmış yağa suda beklettiğiniz patlıcanlarını suyunu süzdükten sonra tavaya alın. Patlıcanların suyunu kurulamayı unutmayın. Arkalı önlü olacak şekilde kızartma işlemine başlayın.

Altın rengi gibi sapsarı olan patlıcanları yağdan çıkarttıktan sonra bir tencereye dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün. 1 su bardağı suyu da ilave edip yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.

Vazgeçilmezlerden, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin