Süleyman Soylu, bilgi almak için TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi: CHP'den yanıt geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, enflasyon verilerinin açıklanması sonrası bilgi almak için Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözleri söyledi. Soylu, "Ana muhalefet lideri PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez" dedi. CHP'li Engin Özkoç, Soylu'ya yanıt vererek, "Milletin temsilcilerini terör örgütleriyle yan yana getirenlerden İçişleri Bakanı olmaz. Olsa olsa Saray'ın tetikçisi olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Soylu, bilgi almak için TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi: CHP'den yanıt geldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerinin açıklanması sonrası kendilerinden bilgi almak isteyen ana muhalefet partisi CHP'ye kapılarını açmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve denetleme yetkisine sahip milletvekilleri, TÜİK'in internet sitesinde özetle "Merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, her türlü bilgiyi alabilirsiniz" dendiğini belirtse de, devlet kurumuna giremedi. 

'OTURDUĞUNUZ BİNALAR VATANDAŞIN VERGİLERİYLE YAPILDI'

Binanın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, TÜİK'in devlet kurumu olmaktan çıkıp Saray kurumu haline dönüştüğünü belirterek "Şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır. Sarayın değil halkın memuru olun" ifadesini kullandı.

SOYLU: KILIÇDAROĞLU SUÇ ÖRGÜTLERİNİN AĞINA DÜŞÜP ONLARA ÖZENDİ

Yaşananlar kamuoyunda tepki çekerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP liderinin 'mekan bastığı' görüşünü savundu. Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Soylu, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu suç ve suç örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görüşmeyen yöntemlere başvuruyor. Ana muhalefet partisi genel başkanı, PKK, DHPKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez. Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir."

Süleyman Soylu, bilgi almak için TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi: CHP'den yanıt geldi - Resim : 2

 

CHP'DEN YANIT: "SARAY'IN TETİKÇİSİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Süleyman Soylu'nun paylaşımına yanıt verdi.

Soylu'nun paylaşımını alıntılayan Özkoç, "Devletin kapıları milletin temsilcilerinin yüzüne kapanmaz! Milletin temsilcilerini terör örgütleriyle yan yana getirenlerden İçişleri Bakanı olmaz. Olsa olsa Saray'ın tetikçisi olur..." ifadelerini kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin