Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı, Barış Yarkadaş TÜİK'e tepki gösterdi

Enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra TÜİK'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in kendisine randevu vermediği gerekçesiyle binaya alınmadı. Kemal Kılıçdaroğlu da bu duruma tepki gösterdi ve bina önünde basın açıklaması yaptıktan sonra oradan ayrıldı. CHP'li eski vekil ve Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş da sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı ve TÜİK'e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı, Barış Yarkadaş TÜİK'e tepki gösterdi

Kurlardaki sert yükselişin etkileri açısından piyasalar tarafından merakla beklenen kasım ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde artış gösterdi. 

TÜİK verilerine göre; kasım ayında tüketici fiyatları (TÜFE) aylık bazda yüzde 3,51 artış kaydetti, yıllık enflasyon yüzde 21,31 seviyesine ulaştı. Piyasa beklentileri enflasyonun aylık yüzde 3 artışla yıllık yüzde 20,71'e yükseleceği yönündeydi. Enflasyon ekim ayında aylık yüzde 2,39, yıllık yüzde 19,89 olarak açıklanmıştı. Kasımda aylık bazda yüzde 9,99 artan üretici fiyatları, yıllık yüzde 54,6 artış gösterdi. Çekirdek enflasyon yüzde 16,82'den yüzde 17,62 seviyesine yükseldi.

Kılıçdaroğlu TÜİK'e gitti

Rakamların açıklanmasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan bir paylaşım yaptı ve TİÜK'ten ranedvu istediğini ancak verilmediğini söyleyerek TÜİK'e gideceğini açıkladı.

TÜİK binasında içeri alınmayan Kemal Kıılçdaroğlu, basın açıklaması yaptıktan sonra binadan ayrıldı. 

Eski CHP'li vekil ve Korkusuk gazetesi yazarı Barış Yarkadaş TÜİK'e sert tepki gösterdi.

Yarkadaş, "TÜİK… Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistik Kurumu Demokrasi aynı zamanda bir denetim rejimidir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kapılarını açmayan TÜİK, denetlenmekten kaçmış ve açıkladığı sözde istatistiklerin doğruluğuna kendilerinin de inanmadığını göstermiştir." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı, Barış Yarkadaş TÜİK'e tepki gösterdi - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin