Sudan'dan 203 kişi daha İstanbul'a getirildi

Sudan’da 15 Nisan’da başlayan iç çatışmalar nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor. 203 kişiden oluşan üçüncü kafile de İstanbul’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sudan'dan 203 kişi daha İstanbul'a getirildi

Dış İşleri Bakanlığı ve Sudan Büyükelçiliği’nin koordinesinde 203 Türk vatandaşının bulunduğu Türk Hava Yolları'nın (THY)  3'ncü tahliye uçağı saat 15.45'de İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Sudan’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını İGA İstanbul Havalimanı yetkilileri çiçeklerle karşıladı.

Sudan'dan 203 kişi daha İstanbul'a getirildi

'BAŞARILI BİR TAHLİYE SÜRECİ OLDU'

2007 yılından bu yana Sudan’da yaşadığını belirten Tahir Şabanoğlu, "İç dekorasyon ve mobilya işleri yapıyorum, çok şükür orda şirketim var.  15 Nisan’da olan gelişmeler bizi bayağı sarstı. Böyle bir şey beklenmiyordu. Oradaki durum ciddi anlamda çatışmaya yöneldi fakat bu şekilde fark edilince ortalık tamamen karıştıktan sonra gerek büyükelçiliklerle gerek vatandaşlarımızla iletişime geçtik. Gerekli mercilere ulaşmaya çalıştık, çok şükür tahliyelerin başlayacağını söylediler kısa kısa aksilikler olsa da başarıldı bu ve daha devam ediyor. Türk milletimize Türkiye Cumhuriyetimize bütün ilgilenen arkadaşlara canı gönülden ben ve bütün arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sudan'dan 203 kişi daha İstanbul'a getirildi - Resim : 2

'SÜREÇ ZORLU GEÇTİ'

Ömer Faruk Şişli ise, "Süreç çok zorlu geçti öncesi ve sonrası öncesi çatışma sesleriyle bomba sesleriyle füze sesleriyle doluydu. Dokuz gün böyle geçirdik , çok sıkıntılı günler geçirdik. Elektriksiz susuz ama bu süreçte elçiliğimizle ve Dışişişleri Bakanlığımızla sürekli irtibat halindeydik. Elçiliğimizin ve devletimizin bize el uzatacağını biliyorduk ondan dolayı içimizde bir rahatlık vardı. Elhamdülillah dokuzuncu günün sonunda 23 Nisan günü tahliyemiz başladı. Süreç zorlu geçti çünkü yüzlerce vatandaş vardı" diye konuştu.

Etiketler sudan türkiye tahliye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin