Stüdyoda gerilimli anlar! Önce birbirlerine girdiler sonra öpüştüler!

A Haber’de Sevilay Yükselir’in sunduğu programda Gezi olaylarının perde arkası tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol
Stüdyoda gerilimli anlar! Önce birbirlerine girdiler sonra öpüştüler!

A Haber’de Sevilay Yükselir’in moderatörlüğünü üstlendiği “% 100 Siyaset”tin konukları Gazeteci Fatih Tezcan, CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan, Star Gazetesi Yazarı Hikmet Genç ve Analist İlhami Işık’tı. Gezi Parkı olaylarının perde arkasının tartışıldığı program gerilimli dakikalara sahne oldu. Savcı Sayan ile Hikmet Genç arasındaki tartışma zaman zaman alevlendi. Bir ara Fatih Tezcan’ın da araya girdiği sözlü düelloda ılımlı mesaj program sonunda Genç’ten geldi. Bir anda yerinden kalkan Genç, Sayan’ı öperek gerilimin dağılmasını sağladı.



İşte tartışmanın alevlendiği o anlar:



Hikmet Genç: Kapatma davasında “Şeriatın kestiği parmak acımaz” diyen bir başkan olduktan sonra bence hiç konuşmayın, işin cılkı çıkar.



Savcı Sayan: Ayıp oluyor! Bir cevap vereyim. Bugün Baykal’ı en çok neden suçluyorlar biliyor musunuz?



Hikmet Genç: Kasetten!



Savcı Sayan: Yapmayın böyle şey. Ben hiç tartışmam bu konuyu, bırakır giderim. Ciddi bir şey söylüyorum. Baykal neyle suçlanıyor? Erdoğan’ın yasağını neden kaldırdın, Başbakan yaptın diye.



Hikmet Genç: Mecburdu.



Savcı Sayan: Nasıl mecburdu? İstemeseydi olmazdı.



Hikmet Genç: Yanlış yere geldiniz. Çok yanlış. Erdoğan seçim zamanı yasaklıydı. İnsanlar “Ceketini koysa oy veririz” dediler. Yüzde 36 aldı.



Savcı Sayan: Bırak ceketi meketi.



Hikmet Genç: Sadece Erdoğan’ın ceketine bu halk yüzde 36 oy verdi. Böyle bir halka Erdoğan’ın yasağını devam ettirirseniz yüzde 80 olur.



Savcı Sayan: Allah’tan kork! Bugün yüzde 50’yi almış bir Başbakan’a başkaldırı var, sen ne diyorsun? Kendinle çelişiyorsun.



Fatih Tezcan: Yarın Baykal gelir, CHP’nin başına geçer o zaman konuşuruz bunu. Sayan Baykal’ı savunsa ne olur Hikmet Bey? Gezi olaylarında 4 ölü, 12 kör var.  Senin karşında Gezi Parkı eylemlerinde Vandalizmi savunan Kılıçdaroğlu, Sayan Baykal’ı savunsa ne, savunmasa ne?



Hikmet Genç: Savunmasının ne faydası var?



Savcı Sayan: Benim yol arkadaşımdı Baykal, sen ne demek istiyorsun? Sen Sayın Baykal’a küfür edeceksin ben de kabul mü edeceğim?



Hikmet Genç: Yol arkadaşım tehdidini yapma, bağırarak konuşmaya çalışma!






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin