Star'ın yeni yazarı okurla buluştu

Gazetenin yazarları arasına bugün yeni bir isim katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Star'ın yeni yazarı okurla buluştu

Star'da genel yayın yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'in işine son verilmesinin ardından genel yayın yönetmenliği görevine vekaleten atanan Nuh Albayrak, bugün gazetedeki yazılarına başladı. 



Albayrak, Star'daki büyük operasyondan önce yayın koordinatörü olarak görev alıyordu. 



Albayrak, Star'daki ilk yazısında yüzde 10'luk seçim barajını ele aldı. 



İşte, Albayrak'ın Star'daki köşe yazısı:



Dışı yüzde 10 baraj, içi yüzde 100 markaj



Günlerdir maksatlı bir tartışma ‘makul’ bir görüntüde sürdürülüyor.



Tıpkı Gezi Parkı’ndaki ‘ağaçlar’ 17 Aralık’taki darbe teşebbüsünün şifresi ‘yolsuzluk’ gibi “Demokrasi’nin önündeki en büyük engel” olan yüzde 10 barajı konuşuluyor.



Buna kim itiraz edebilir ki!..



Peki, gerçekten öyle mi?



Aslında bu engeli, demokrasinin önünden kaldırması gereken Meclis yani siyasi partilerdir. Ama 30 Eylül 2013’te benim de hazır bulunduğum salonda AK Parti’nin sunduğu  “Ya hiç, ya 3” teklifini, “kendilerini kârlı çıkaran bir teklif” diye kimse ciddiye almadı. Muhalefet, farklı bir teklifle anlaşma zemini de aramadı ve dışarıda kalanları görmezden geldi. Herkes, bir baraj problemimiz yokmuş gibi davrandı.



Amaç baraj kapaklarını açmak mı?



Nihayet ülke seçim sath-ı mailine girdikten sonra ortaya “paat” diye bir baraj düşüyor. Ve birden bire yüzde 10 barajının, “Darbe döneminin bakiyesi” olduğu hatırlanıyor, yerden yere vurulmaya başlanıyor.



Özellikle muhalefet... Kimi “Taş çatlasın 3-5 olur, daha fazla olmaz” diyor. Kimi de barajda boğulacağını bile bile “Biz giriyoruz” diye meydan okuyor!



Madem bu kadar darbe karşıtıydınız, ‘Darbe Anayasası’ndan kurtulmak için kurulan Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda neden ipe un serdiniz?



Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Star'da köşe yazılarına başlıyor



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin