SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacak? Yüzde 25 zam kesinleşti kim ne kadar zam alacak? En düşük emekli aylığı maaşı arttı mı. 7500 TL alan emekliye zam geldi mi?

Beklenen olmadı emeklilerin seyyanen zam isteği TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerin temmuz zam oranı yüzde 25 olarak TBMM'den geçti. Peki bu karar sonrası emekliler ne kadar maaş alacak?

Google Haberlere Abone ol
SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacak? Yüzde 25 zam kesinleşti kim ne kadar zam alacak? En düşük emekli aylığı maaşı arttı mı. 7500 TL alan emekliye zam geldi mi?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı TBMM'de görüşülmekte olan emekli zammıyla ilgili düzenlemediydi.

Emeklilere 6 aylık enflasyon oranında zam yapılmış ancak bu oran daha sonra yüzde 25'e yükseltilmişti.

Emekliler yapılan bu zamma tepki gösterdi ve zam oranını yükseltilmesini istedi.

Emekliler derneği de yaptıkları açıklamada 4 bin liralık bir seyyanen zam istemiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında zammın yetersiz olduğunu söylemiş ve 8 bin liranın üstünde bir seyyanen artış yapılması gerektiğini açıklamıştı.

Ancak beklenen artış gerçekleştirilmedi.

SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık  yüzde 25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM'de bugün görüşülen teklifle herhangi bir artış yapılmadı ve SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı kesinleşti.

 

Kim ne kadar alacak?

Bugün alınan yüzde 25’lik zam, kök aylıklara yapılmış olacak. Yani yüzde 25 artış sonrası kök aylığı 7 bin 500 TL’nin altında olan emekliler, yine 7 bin 500 TL aylık almaya devam edecek.

6 bin 300 TL kök aylığı olan bir emekli ise 7 bin 875 TL; yani yalnızca 375 TL zam almış olacak.

Dolayısıyla halen 7 bin 500 lira emekli aylığı alıp kök aylığı 6 bin liranın altında olan bütün emekliler zamsız kalmış olacak ve 7 bin 500 lira aylığı almaya devam edecek.

En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25’lik artış sonrası 9 bin 876 TL’ye çıkacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin