Soylu’dan flaş açıklama: Haftaya açıklayacağım; Mersin, Seyhan, Ataşehir Belediyeleri ve İBB...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan, “Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım” açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
Soylu’dan flaş açıklama: Haftaya açıklayacağım; Mersin, Seyhan, Ataşehir Belediyeleri ve İBB...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirilerine "Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini söylerim" diyerek yanıt verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi, 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor. Komisyonda milletvekillerinin bütçeye ilişkin görüş bildirildiği esnada söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirileri üzerine Bakan Soylu, geçen yıl yaptığı bütçe sunumunda bir değerlendirme ortaya koyduğunu hatırlatarak, “Bu değerlendirmeden sonra devletin işleyişi içinde elbette PKK’nın yönettiği belediyelere nasıl terör örgütleri sızdırılmış ve orayı yönetmişlerse acaba diğer belediyelerde de böyle bir durum söz konusu mudur diye yaptığımız değerlendirmede bir sonuca ulaştık” dedi.

Ardından Soylu, Terör Soruşturmaları (Belediyeler) yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak “Sonuç burada. Hiç kimseyi suçlamanın bir anlamı yok. Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin nasıl terör örgütlerine peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim. Hem anlaşma yapacaksın HDP ve PKK ile hem terör örgütlerinin üyelerini oraya koyacaksın hem de diyeceksin ki: Bunun suçlusu İçişleri Bakanlığıdır. Yok öyle.” dedi. Daha sonra Özkoç, Soylu’ya, “Neden haftaya açıklıyorsun, burada açıkla” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Soylu, “Sana o keyfi bu akşam yaşatmayacağım, önümüzdeki hafta yaşatacağım” dedi.

Süleyman Soylu, gün içinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada da CHP hakkında iddialarda bulunmuş ve şöyle konuşmuştu: 

"CHP'nin fotoğraf çektirmeyi ve hapishanede ziyaret etmeyi çok sevdiği PKK'dan başka bir diğer terör örgütü yapılanması olan başta DHKP/C olmak üzere sol terör örgütleriyle de mücadelemiz var. PKK'nın hinterlandındaki bu örgütlere yönelik bu yıl gerçekleştirilen 279 operasyonda 89 tutuklama yapıldı, hapishaneleri ziyaret edebilirsiniz. 17 terörist etkisiz hale getirildi, bunların da 15'i sağ ele geçirildi, 2'si teslim oldu. Ziyaret için yanlışlıkla mezarlığa gitmeyin diye bu detayı paylaştım."

SOYLU'DAN "AÇIKLAMAZSA ŞEREFSİZDİR" ÇIKIŞI 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sürerken, CHP'li milletvekilleri ile Bakan Süleyman Soylu arasında 'ispat' tartışması yaşandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, komisyonda milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdiği sırada; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç elindeki dosyayı sallayarak, "Kara para aklayan şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan şerefsizdir" dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Bakan Soylu, "İspatlamayan şerefsizdir, siz de şerefsizsiniz, bu iddiaları ispatlamayan Kemal Kılıçdaroğlu da şerefsizdir" diye konuştu. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri ile Soylu arasında karşılıklı sözlü atışma başladı. O sırada AK Parti'li milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.  

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u komisyonun düzenini bozmakla eleştirdi. CHP'li milletvekilleri de Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz'ı, Soylu'yu korumakla suçladı.

Özkoç söz alarak, "Ben burada hiç kimseye Genel Başkanına şerefsiz sözünü kullandırmam. Biz burada Cumhurbaşkanı’na aynı lafı söylersek sizler burada oturur musunuz?" ifadelerini kullandı.

AK Parti'li vekiller de, "Tabii ki oturmayız" karşılığını verdi.

Soylu da söz alarak, bu tartışmayı kendilerinin değil, CHP’nin başlattığını belirterek, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizi suçlamazsa ve suçlamalarını ispat etmiyorsa, devleti suçlayıp ispat etmiyorsa kim olursa olsun şerefsizdir. Kara para aklayan da şerefsizdir. Ama ispat etmeyen de şerefsizdir" dedi.

CHP'li milletvekilleri Soylu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı, 'şerefsiz' sözünü geri almasını istedi. Komisyon Başkanı Yılmaz sık sık görüşmelere ara vermek zorunda kaldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin