Sosyal medya bunu konuşuyor. Ekşi Sözlük'te bebeğe istismar skandalı. Bakanlık'tan ve Sözlük'ten peş peşe açıklamalar

Türkiye'nin en çok okunan sitelerinden Ekşi Sözlük'te yaşanan skandal Türkiye'nin gündemine oturdu. Sözlük'te bir yazar başka bir kullanıcıya bir bebeği istismar ettiği görüntüleri yolladı. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ekşi Sözlük yöneticilerinden peş peşe açıklamalar geldi. İşte skandal olayın ayrıntıları...

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya bunu konuşuyor. Ekşi Sözlük'te bebeğe istismar skandalı. Bakanlık'tan ve Sözlük'ten peş peşe açıklamalar

Sosyal medya platformu Ekşi Sözlük'te bir kullanıcının başka bir yazara gönderdiği mesajda bebeğe cinsel istismar içeren görüntülerin yer alması büyük tepki çekti. Pedofili yazar skandalını ortaya çıkaran bir Ekşi Sözlük yazarı sosyal medyadan yardım istedi.

Görko adlı sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımlarda, "Ekşisözlük'te pedofili bir şahıs, penisini kız bebeğin cinsel organına sokup fotoğraf çekip özelden bana atıyor. Bunu yaparken kız bebeğin KARNINA TARİH ATIYOR. 2 gün önce kendisini başlık açarak ifşa ettim ve ekşisözlük yönetimi tarafından entrylerim silindi ve 1 ay ban yedim" diyerek sözlüğün kendi yazdıklarını Sözlük yönetiminin sildiğini iddia etti.

Kullanıcı, sosyal medyadan yardım istedi.

Sosyal medya bunu konuşuyor. Ekşi Sözlük'te bebeğe istismar skandalı. Bakanlık'tan ve Sözlük'ten peş peşe açıklamalar

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Sosyal medyada hızla gündem olan bu skandalla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Bu iddialar ilişkin inceleme başlatıldığını söyleyen Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Emniyet birimleri ve Bakanlık ekiplerimiz ihbarın ardından hemen harekete geçmiştir. Şahsa yönelik kimlik ve adres tespit çalışmaları devam etmektedir. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz söz konusu içerikler ile ilgili erişim engeli ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulması için gerekli süreçleri başlatmıştır.

Şahsın kimlik tespiti yapılır yapılmaz ilgili adımlar ivedilikle atılacaktır. Bu vesileyle tekrar ifade etmek isteriz ki, çocuklarımızın üstün yararı temel ilkemizdir. Bunun ihlal edilmesi ihtimali, çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Her zaman bu doğrultuda hareket etmekteyiz, aynı hassasiyetle hareket etmeye de devam edeceğiz."

Sosyal medya bunu konuşuyor. Ekşi Sözlük'te bebeğe istismar skandalı. Bakanlık'tan ve Sözlük'ten peş peşe açıklamalar - Resim : 2

EKŞİ SÖZLÜK'TEN AÇIKLAMA

Bakanlığın arkasından Ekşi Sözlük yönetiminden de açıklama geldi.

Bir dizi önlem aldıklarını iddia eden platform, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Platform tarafından X'ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

-Çocuk pornografisi statüsündeki görselleri yayan bir kullanıcının bir süredir farklı hesaplar açarak içerikler girdiğini tespit ettik.

-Suça konu görselleri yayan kişi, ardı ardına hesaplar açarak içerik göndermeye ve kullanıcılarımıza mesaj göndermeye devam etti.

-Her ne kadar Ekşi Sözlük bir yer sağlayıcı olarak içerikleri kontrol etmekle yükümlü olsa da hızlıca suç duyurusunda bulunduk.

Sosyal medya bunu konuşuyor. Ekşi Sözlük'te bebeğe istismar skandalı. Bakanlık'tan ve Sözlük'ten peş peşe açıklamalar - Resim : 3


TARTIŞMA BÜYÜDÜ

Ekşi Sözlüğün CEO'su Başak Purut, "Bir süredir bir çocuk istismarcısıyla uğraşıyoruz. açılan hesapları fark edildiği anda kapadık, kapatıyoruz ve konunun hassasiyeti nedeniyle bizzat suç duyurusunda da bulunduk" dedi.

Bianet'ten Evrim Kepenek'e konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı Hediye Gökçe Baykal, Ekşi Sözlük adlı intersitesindeki bir kullanıcının çocuğu istismar ettiğini gösteren paylaşımlarına dair kendilerine gelen ihbar sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduklarını açıkladı.

Hediye Gökçe Baykal, "Bu işin peşini bırakmayacağımızı bir kez daha altını çizerek söylüyoruz. BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin 34. maddesi, 'Taraf Devletler, çocuğu, her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suistimale karşı koruma güvencesi verir.' Devletin bir an önce harekete geçip bu şahsı bulmasını umuyoruz" dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin