Son Dakika... Bloomberg: Erdoğan'ın 9 Mayıs'taki ABD ziyareti ertelendi

Bloomberg Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'taki ABD ziyaretinin ertelendiğini duyurdu. Ertelemenin Türkiye'nin talebi üzerine alındığı ve gerekçesinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki değişiklikler olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Bloomberg: Erdoğan'ın 9 Mayıs'taki ABD ziyareti ertelendi

Bloomberg haber ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Washington'da ABD Başkanı Joe Biden'la yapacağı belirtilen görüşmeyi ertelediğini duyurdu. Bloomberg muhabiri Fırat Kozok, bu bilgiyi, bir yetkiliye dayandırdı.

TÜRK YETKİLİ DE 'ERTELEME' DEDİ

Bloomberg'ün haberinin ardından Reuters ajansı da bu bilgiyi teyit ettiklerini duyurdu. Ajans, abonelerine son dakika olarak servis ettiği haberde "Türk yetkili, Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da Biden'la planlanan görüşmesi ertelendi" dedi.

 

REUTERS: TÜRKİYE TALEP ETTİ

Reuters Haber Ajansı'na göre karar Türkiye'nin talebi üzerine alındığı ve gerekçesinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki değişiklikler oldu.

Yeni ziyaret tarihi ise henüz bilinmiyor.

İki lider, son olarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir araya gelmişlerdi.

KEÇELİ’DEN DE AÇIKLAMA VAR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD’ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Washington'ı ziyaret edeceği ve ABD Başkanı Joe Biden'la görüşeceği haberi, ilk olarak Ankara'nın İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin ardından Türk yetkililer tarafından açıklanmıştı.

Reuters'a isim vermeden konuşan ABD'li yetkililer de, Erdoğan ile Biden'ın 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da görüşeceğini söylemişti. Ancak Washington'dan bu görüşmeye dair resmi bir teyit gelmemişti.

KIRBY DOĞRULAMAMIŞTI

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ise dün gece Biden'la birlikte uçakla New York'a giderken, Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında gazetecilerden gelen soruya, "Ziyarete ilişkin programlanmış bir şey yok" yanıtını vermişti.

BÜYÜKELÇİ 'HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR' DEMİŞTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ise bugün İstanbul’da bir otelde bir araya geldiği Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) heyetine "Erdoğan’ın Beyaz Saray’da Biden ile yapacağı görüşmenin hazırlıklarının sürdüğünü" söylemişti. T24'ten Cansu Çamlıbel, Büyükelçi'nin "ziyaretle ilgili resmî açıklamanın kısa süre içinde yapılmasının beklendiğini" duyurmuştu. Buna göre Flake, resmî açıklama konusunda “Bir ziyaret öncesinde iki taraf önce bir tarih üzerinde anlaşır sonra hazırlıklar başlar. Ziyarete ilişkin resmi açıklama ise ziyarete yakın bir tarihte yapılır. Bu Türkiye’ye ya da Sayın Erdoğan’ın bu ziyaretine özgü bir durum değil, hep böyle yapılır" demişti. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin