SONDAKİKA: Muharrem İnce adaylıktan çekildi! Memleket Partisi için oy istedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kurmaylarıyla toplantı yaptı ve toplantıda çoğunluğun çekilme yönünde karar aldı. Muharrem İnce yaptığı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu. İnce, Memleket Partisi için oy istedi. Muharrem İnce, yaptığı açıklamada, "Saraydan para aldı, adaylıktan çekilemez diye söyleyenlerin bahaneleri kalmasın bütün suçu bize yıkacaklar. Kaybetmenin suçunu bana yıkacaklar." ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA: Muharrem İnce adaylıktan çekildi! Memleket Partisi için oy istedi

SÖZCÜ yazarı Aytunç Erkin Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurmaylarıyla yaptığı toplantının detayları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

11 KİŞİNİN 8'İ ÇEKİLME YÖNÜNDE KARAR ALMIŞ

İnce’nin bir otelde 11 yakın çalışma arkadaşıyla bir toplantı yaptığını ifade eden Erkin “Bu 11 isimden 8’i seçimin ikinci tura kalmayacağını bu nedenle çekilme yönünde karar alınması gerektiğini İnce’ye aktarıyor. Bunun üzerine İnce ‘bunu bir düşünelim’ diyor. Şu an partinin genel merkezine gidiyor ve bu konuda ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacak” dedi.

14.00'TE AÇIKLAMA YAPACAĞI AÇIKLANDI

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, Muharrem İnce'nin sağlık durumuyla ilgili tv100'e bilgi vermiş, adaylıkta çekilmesinin söz konusu olmadığını belirtmişti. Özkal, "Sağlık durumu daha iyi, özellikle son birkaç gündür seçim dönemine yaklaşıyoruz, bu saldırıların dozajı ve şiddeti çok fazla arttı. Hiçbir insan psikolojisi buna kolay kolay dayanamaz. Yine Genel Başkanımız çok güçlü bir insan, bu sürece kadar sabretti, ayakta durdu ama elbette ki bu tip iftiralar, montajlar ile önce Genel Başkanı’mıza sonra bize algılar yapılıyor. Kumpas demiyorum montaj diyorum. O görüntülerin hiçbir tanesi gerçek değil. Bizi medyada, sosyal medyada boğmaya çalışıyorlar. Anket şirketleri de buna destek çıkıyor. Hastaneye yatırılmadı, evde dinleniyor kendisi. Tansiyonu yükseldiği için bugünkü mitinglerini iptal etti. Sağlık durumu yarın tekrar gözden geçirilecek. İnşallah yarın daha iyi olur ve kaldığı yerden devam eder." ifadelerini kullanmıştı.

Muharrem İnce'nin 14.00'ta açıklama yapacağı açıklandı. 

MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ 

İnce açıklama yaptı. Muharrem İnce, adaylıktan çekildiğini şu sözlerle duyurdu.

"Siyaset hayatımda son 45 günde gördüklerimi 45 senede görmedim. Sahte dekontlar, sahte cipler, olmayan fotoğraflar...

İsrail merkezli bir porno sitesinden alınan görüntüyü kesip kopyalıyorlar. Bu görüntüleri paylaşanlar var. Bunu hiçbir siyasetçi yaşamadı. Bu ülkenin gazetecileri savcıları buna değinmedi. Odatv hariç.

Bu itibar suikastine kimsenin sesi çıkmıyor. Alıyorlar bir siteden görüntü, kimse harekete geçmiyor. Harekete geçmeyenler olduğu gibi yazanlar da 'özel hayatı gizliliği' yazıyor. Bu FETÖ'ye ortaklıktır. Bu özel hayat değildir. Çünkü benim böyle bir görüntüm yok. Bu iftira. Bu gerçek değil."

"BU ÜLKE BENİM İTİBARIMI KORUYAMADI"

"Türkiye Cumhuriyeti benim itibarımı koruyamadı. Alenen iftira. Banknotlar, dekontlar yazılıyor geçiyor. Savcılar hakimler neredesiniz? Pazar günü 350 milyar dolara çıkan havale.. Bu kadar iftiraya nasıl bu ülkenin savcıları harekete geçmez anlamış değilim."

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ PARTİSİ İÇİN OY İSTEDİ

"Pazar günü Memleket Partisi sandıkta ve mecliste olmalıdır. Mutlaka. İstedikleri kadar saldırsınlar montaj yaptırsınlar. Her evden bİr oy istiyorum. Saray'dan para aldı çekilemez diyenlere bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan korktuğum yok. 45 gündür direniyorum. Saraydan para aldı, adaylıktan çekilemez diye söyleyenlerin bahaneleri kalmasın bütün suçu bize yıkacaklar. Kaybetmenin suçunu bana yıkacaklar. Ben direndim. Ancak, adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum."

MUHARREM İNCE'DEN YENİ PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'den yeni paylaşım geldi. İnce sosyal medya hesabından, "Benim tek derdim Türkiye, tek derdim Memleket. Bu yüzden siz değerli yurttaşlarımızdan isteğim; her evden bir oy Memleket Partisi'ne!" ifadelerini kullandı. 

SONDAKİKA: Muharrem İnce adaylıktan çekildi! Memleket Partisi için oy istedi - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin