SONDAKİKA İstanbul'da ulaşıma zam kararı. UKOME toplandı ve bu kararı aldı. Yeni asgari ücretten sonra İstanbul'da toplu ulaşım zam görecek. UKOME'den İstanbul için iki otobüs hattı kararı da çıktı

İstanbul'da ulaşıma zam geliyor. Bugün yapılan toplantıda karar çıktı. Yeni asgari ücretin belirlenmesinden sonra UKOME'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasına karar verildi. Toplantıda iki yeni otobüs hattı kabul edildi ve 13FY Batı Ataşehir/Finans Merkezi-Yedpa ile 10EK Esatpaşa-Kozyatağı metro otobüslerinin konması kararlaştırıldı. Toplantının kısa sürmesine ise İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA İstanbul'da ulaşıma zam kararı. UKOME toplandı ve bu kararı aldı. Yeni asgari ücretten sonra İstanbul'da toplu ulaşım zam görecek. UKOME'den İstanbul için iki otobüs hattı kararı da çıktı

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam için, asgari ücretin belirlenmesinin beklenmesine karar verildi.  UKOME, ulaşım ücretlerine zam teklifinin görüşülmesi için olağanüstü toplantı yapılacağını duyurdu. 

UKOME (İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Aralık ayı toplantısı Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda, İETT Genel Müdürlüğü'nün teklifiyle, Bostancı-Dudullu metro hattının 1 Ocak'ta açılması sonrası, metro hattını destekleyecek 13FY Batı Ataşehir/Finans Merkezi-Yedpa ile 10EK Esatpaşa-Kozyatağı metro otobüslerinin ihdas edilmesi konusu görüşüldü.

İki yeni otobüs hattı geliyor

Yapılan oylamada, iki yeni otobüs hattı kabul edildi.

Toplu ulaşım ücretlerine zam teklifinin görüşülmesi için, asgari ücretin açıklanmasının beklenmesine, UKOME'nin daha sonra olağanüstü toplantıya çağrılmasına karar verildi. 

Toplantının son bulmasının ardından söz hakkı isteyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Çok çabuk bitti. Bizim meslek adına çok sıkıntılarımız var ama hiç gündeme gelmiyor. Ticari taksilerde ortaklı alım satımlarda tahsisler kapalıydı, minibüsler taksiye bedavadan döndü ayrıca hisseli satışlara açıldı. Ama taksiler cezalandırıldı hala açılmadı. Ayrıca kamera takımı ve itaksi güncellemesi ile alakalı bir firma esnafı mağdur ediyor. Gerçekten fazla ücretler alıyor. Burada bir rekabet yok. Konuyla alakalı bunun gözden geçirilmesini rica ediyoruz. Kızıyorsunuz ama biz hiç böyle UKOME toplantısı görmedik. 10 dakika hemen bitti en azından derdimizi biz de anlatalım. Ayrıca haftaya UKOME yapılacak gibi anladık. Taksimetre ayar ücretlerine 3 tane firma sömürüyor. Bu konuda belediyenin yardımını ve desteğini istiyoruz. Son konu ise taksi duraklarındaki UKOME kararıyla karar alınmış duraklara ilçe belediyeler 'gelip bizden ruhsat alacaksınız, yoksa sizi çalıştırmayız' diyor. Hem büyükşehir belediyesinden ve ilçe belediyesinden izin alıyoruz" dedi.

 

Asgari ücret yarın açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasının ardından çıkışta gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorularını cevaplamıştı.

Erdoğan, "İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanıyla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor; ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor" diye konuşmuştu.

Erdoğan, verdikleri sözleri birer birer yerine getirmeyi sürdüreceklerini ifade ederek, "Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok beklentiyi gündemden çıkardık. Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın, asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp, onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda Meclis’e bir anayasa değişikliği teklifi sunduk. CHP’nin gündeme getirdiği başörtüsüyle ilgili teklifi 'Türkiye bu temel hak konusunda bir daha benzer tartışmaların içerisine düşmesin' diye anayasa hükmü haline dönüştürdük. Ayrıca bu teklife aile yapımızı, küresel sapkın akımların saldırılarından korumaya yönelik bir madde de ekledik. Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkanı bulacağız" demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin