Milyonlarca insan bu açıklamayı bekliyordu. Yeni asgari ücretle ilgili duyuru Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan asgari ücretin ne zaman açıklanacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda çok önemli açıklamalar yaptı. Milyonlarca insanın beklediği yeni asgari ücretle ilgili konuşan Erdoğan müjdeyi verdi ve ne zaman açıklanacağını duyurdu. Erdoğan "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız." dedi. Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusuna da yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca insan bu açıklamayı bekliyordu. Yeni asgari ücretle ilgili duyuru Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan asgari ücretin ne zaman açıklanacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN, DÜNYA KUPASI HAYALİNİ DE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREBİLECEĞİNE İNANIYORUM"

 Sözlerime Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'i tebrik ederek başlamak istiyorum. Nice olmaz denilenleri başaran Türkiye'nin, Dünya Kupası hayalini de gerçeğe dönüştürebileceğine yürekten inanıyorum. 

"MUHALEFET BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE KİFAYETSİZLİĞİNİ GÖSTERDİ"

2023 yılı için, 4,4 trilyon lira geliri, 3,8 trilyon lira gideri olan bir bütçeyi milletimize kazandırdık. Birkaç tatsız görüntü dışında demokratik ortamda müzakerelerin sonuçlanmasını sağlayan milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bütçeyi de milletin bütçesi olarak hazırladık ve inşallah öyle de uygulayacağız.

Muhalefet partileri, bu bütçe görüşmeleri sırasında da kifayetsizliklerini göstermeye devam etmiştir. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin takdirini yaparak daha fazlasına talip bir irade göremiyoruz. Ülkemizin önündeki fırsatları ve tehditleri değerlendiren bir analiz göremiyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci asrına dair bir vizyon da göremiyoruz. Bunların yerine cevabı defalarca verilmiş yalanları tekrarlayan bir zihniyetin hesaplarına ve hezeyanlarına hep beraber tekrar şahit olduk. Sadece bu tablo bile kimlerin milletin ve ülkenin dertleriyle dertlendiğini, kimlerin başka gündemlerin peşinde sürüklendiğinin ispatıdır. " dedi.

Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 29 bin kilometreye, otoyol uzunluğunu 1714 kilometreden 3 bin 633 kilometreye, tünel uzunluğunu 50 kilometreden 665 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu 311 kilometreden 739 kilometreye çıkardıklarını belirtti.

Türkiye'yi ilk defa hızlı tren hatlarıyla tanıştırdıklarını, şehirleri raylı sistemlerle ördüklerini, dünya çapında dev projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde bu altyapıyı ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine daha çok katkı verecek şekilde geliştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

 "ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK BİTENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ"

Enerjide kurulu gücü 3 katından fazla artırarak 103 bin megavatın üzerine çıkardıklarını belirten Erdoğan, yerli ve yenilenebilir enerji kurulu gücünü hızla geliştirerek yüzde 65 seviyesine yükselttiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa şu anda doğal gazda felaketler yaşıyor. Doğal gazı 81 il dahil 685 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık. Önümüzdeki dönemde Karadeniz doğal gazını, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk ünitesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, yeni keşifler ve yatırımlarla enerjide dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırana kadar çalışacağız. Sanayide verdiğimiz destekler ve yaptığımız altyapı yatırımlarıyla sadece organize sanayi bölgelerimizdeki işletme sayısını 11 bin seviyesinden 56 bine, buralardaki istihdamı 415 binden 2,3 milyona çıkardık. Savunma sektörü başta olmak üzere pek çok alanda dünya çapında rekabet gücü kazandık. Önümüzdeki dönemde üretimi ve ihracatı teşvik ederek, sanayimizi orta ve yüksek teknoloji ağırlıklı bir yapıyla daha da güçlendireceğiz."

Şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin konutu altyapısı, çevre düzenlemesi, sosyal tesisleriyle milletin hizmetine sunduklarını belirten Erdoğan, millet bahçeleriyle şehirlere yeni hayat alanları kazandırdıklarını kaydetti.

Erdoğan, atık su arıtma ve katı atık düzenleme tesisleriyle çevreyi koruduklarını, iklim değişikliği ile mücadeleyi başlattıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde 500 bin konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri kampanyamızla, milyonlarca insanımızı ev ve işyeri sahibi yapmayı, iklim değişikliğine karşı ülkemizi hazırlamayı sürdüreceğiz." dedi.

"Eğitimde anaokulundan liseye her seviyede 351 bin yeni derslik yaptık, 750 bin yeni öğretmen atadık. Önümüzdeki dönemde her seviyede eğitimin kalitesini daha da artıracağız."

"Önümüzdeki dönemde hukuk sistemine olan güvenini daha da güçlendirerek devlet ve toplum hayatının üzerine bina edildiği adaleti de daha da yücelteceğiz.

 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAK

 "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız."

"AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ HİZMETE AÇILACAK"

"Önümüzdeki dönemde Karadeniz doğal gazının, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, enerjide dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırana kadar çalışacağız.Sanayide verdiğimiz desteklerle 56 bine çıkardık. Pek çok alanda dünya çapında rekabet gücü kazandık.

"BAY KEMAL OĞLUNA SAHİP ÇIK"

Erdoğan sözlerini Altılı Masa'yı konu alarak sürdürdü: "Daha Bismillah demeden altı kafadan altı ayrı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği, kavganın gürültünün ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez. Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla, yani siyasi duruşuyla değil, bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tavırlar...

Yasak kararını akıl almaz bir sevinçle kucaklaşarak, bayram havasıyla kutlayanları mı ararsınız? Bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyan genel başkanlar mı ararsınız? Siyasi mühendislik yapanlar mı ararsınız? Bireysel bir suçu ülkemizdeki siyasi yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız?

CHP'nin başındaki zat, dün çıkmış "biz baba - oğul gibiyiz" diyor. Bunları duyunca doğrusu biz de içimizden "Bay Kemal, oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde" demeden duramadık. Altılı Masa'nın da, yanında yöresinde kendine yol açmak için dolananların da hangi oyunu çevirdikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız. "

Asgari ücret 9 bin TL

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, dün Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrasında asgari ücretin 9 bin TL olması gerekitği yönünde bir açıklama yapmıştı.

Bir gazetecinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücrete ilişkin görüşmesinin nerede yapılacağı konusundaki soru üzerine Erdoğan, görüşmenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olacağını bildirdi.

Erdoğan, "İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanıyla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin