Son Dakika... Mısır Refah Kapısı sınırlı açıldı

İsrail, Hamas ve Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için anlaşmaya vardı. Mısır Refah Kapısı sınırlı olarak açıldı. Yabancı pasaportlular ve ağır yaralı Gazzeliler Mısır'a tahliye ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Mısır Refah Kapısı sınırlı açıldı

Mısır ve Gazze'yi birbirine bağlayan Refah Sınır Kapısı, Gazze'deki Filistinlilerin dünyaya açılan tek kapısı. Mısır, Hamas ve İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için anlaştı.

O kapı bugün sınırlı olarak açıldı. Kapının ne kadar açık kalacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. 

ABD ve Katar'ın girişimiyle yapılan müzakerelerde yabancılar ve çifte pasaportlularla beraber sağlık durumu ağır olan Filistinliler de Mısır'a geçiyor.

Mısır'ın El Ariş kentinden bir sağlık yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada, "(Gazze'den) gelen vakaları gelir gelmez incelemek ve gönderilecekleri hastaneleri belirlemek üzere sağlık ekipleri sınır kapısında hazır bulunacak" dedi.

Ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze'ye giriş yaptı.

Refah Sınır Kapısı Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin, Mısır'da tedavi görmesi için nakli yapılacak yaralı Filistinli sayısının 81 olacağını ifade etti.

Mısır'ın Kahire Haberler (Al-QAhera News) kanalı ise yaklaşık 40 ambulansın, Gazze'deki ağır yaralıların, Mısır'da tedavi edilmek üzere hastanelere taşınması için Refah Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptığını duyurdu.

Son Dakika... Mısır Refah Kapısı sınırlı açıldı - Resim : 2

İSRAİL HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısı katliama dönüştü. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda ölü sayısı 8 bini geçti. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliamda neredeyse her gün BM ve DSÖ çağrıları yaptı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin