İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı bir kez daha vurdu! Onlarca ölü var. İsrail Hamas çatışmasında 26. gün

İsrail Hamas çatışması 26. gününde. İsrail Cebaliye'deki mülteci kampının vurulmasını üstlendi. Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına tepki gösterdi. İşte çatışmanın 26. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı bir kez daha vurdu! Onlarca ölü var. İsrail Hamas çatışmasında 26. gün

22.22

İsrail ordusu bugün bir askerinin daha çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı.

Ordunun açıklamasına göre toplam asker kaybı 16'ya yükseldi.

21.20

İsrail savaş uçakları Gazze'nin Nasr Mahallesi'ndeki tek fırını bombaladı.

Ekmek almak için sırada bekleyen yaklaşık 300 kişinin olduğu belirtiliyor. 

18.30

İsrail’in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden, Mısır’a geçen yabancı pasaport sahibi yolcuların sayısı 335’e, tedavi için Mısır’a götürülen yaralıların sayısı da 76’ya yükseldi.

14.20

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 271 artarak 8 bin 796'ya yükseldi. Ölenlerin 3 bin 648'i çocuk.

14:10

Filistin Haber Ajansı, İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bir kez daha vurduğunu duyurdu. Hava saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre onlarca kişi öldü.

AB Temsilcisi Borrell, İsrail'in Cibaliya kampını bombalamasından sonra can kayıplarından dehşete düştüğünü, sivillerin korunmasının ahlaki ve yasal yükümlülük olduğunu bildirdi.

12.29

Sınır Tanımayan Gazeteciler, İsrail-Filistin çatışmasında gazetecilere karşı işlenen savaş suçlarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

09.52

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 11 bin hedefin vurulduğunu duyurdu.

09.05

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi genelinde 11 binden fazla yerin vurulduğu aktarıldı. Vurulan hedeflerin Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri noktalar olduğu öne sürüldü.

08.33

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 9 askerinin öldüğünü, 4'ünün ağır yaralandığını duyurdu.

08.25

Filistin Gazeteciler Sendikasının Facebook sayfasından yapılan açıklamada, 7 Ekim sonrasında İsrail saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiği duyuruldu. En az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi.

07.50

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşımda bulunan Lula da Silva, Gazze'de büyük bir insani dramın yaşandığını belirterek, Birleşmiş Milletlere (BM) ateşkesin sağlanması çağrısında bulundu.

Şili Devlet Başkanı Boric de sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirerek, "Şili, Gazze'deki Filistinli nüfusun toplu olarak cezalandırılmasını ve çoğunluğu kadın ve çocuk 8 binden fazla cana neden olan bu askeri operasyonları şiddetle kınıyor. Uluslararası temel haklara saygı gösterilmemesini şiddetle kınıyor ve olanları büyük endişeyle takip ediyor." paylaşımında bulundu.

07.30

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu. Şirketin, X platformunda yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadesi kullanıldı.

07.20

Lübnan'daki Hizbullah Örgütü, ülkenin güney sınırındaki operasyonlarda 120 İsrail askerini vurduklarını, 9 tankı imha ettiklerini ve bir insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu.

07.00

 İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıdan yaralı kurtulanların nakledildiği Endonezya Hastanesi tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle yardım istedi. Hastane Müdürü Atıf el-Kahlut, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye İsrail saldırısında ölen ve yaralananlardan çok sayıda kişinin getirildiğini söyledi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin