Son Dakika... İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu resmen AK Parti'de! Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Nebi Hatipoğlu kimdir?

İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili olarak seçilen Nebi Hatipoğlu partiden istifa etmiş, TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçeceğini açıklamıştı. Hatipoğlu bugün resmen AK Partili oldu. Rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu resmen AK Parti'de! Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Nebi Hatipoğlu kimdir?
İHA

İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen İdris Nebi Hatipoğlu geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel Taksim Meydanı programında,  Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçeceğini açıklamıştı.

Nebi Hatipoğlu bugün AK Parti'ye geçti.

Hatipoğlu'nun rozetini AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Erdoğan rozeti taktından sonra şöyle konuştu: Bu katılım töreni partimiz için Türkiye demokrasisi için hayırlara vesile olur. İnşallah bundan sonraki süreçte Eskişehir'de bir sıçramaya vesile olur.

NEBİ HATİPOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Nebi Hatipoğlu ise Erdoğan'a teşekkür etti. "AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu olarak sözlerime başlarken AK Parti ailesine dahil olma şansını şahsıma bahşettiği için sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sizi mahcup etmemek için canımı dişime takmak hayat düsturum olacaktır" diye konuştu.

"ASLA GEÇMEM" DEMİŞTİ

Hatipoğlu'nun seçim öncesi vekil olarak seçildiği Eskişehir'in yerel kanallarından ES TV’de katıldığı programda kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu.

Programda gazeteci Hakkı Sağlam, Nebi Hatipoğlu’na, “Tarihe kayıt düşmek için soruyorum: 14 Mayıs akşamı diyelim ki AK Parti iktidara devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi. İYİ Parti muhalefette kaldı. Sizin gibi gerçekten güçlü bir sanayicinin de siyasette aktif olması ve muhalefette yer alması belki bazı sıkıntılar çıkarabilir. Böyle bir durumda AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusunu yöneltmişti.

Hatipoğlu ise soruya şu şekilde yanıt vermişti:

"İYİ Parti muhalefette kalırsa dahi… Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var.

Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız. Memleketime hizmet etmek için siyasete giriyorum.  Ben İYİ Parti’deyim İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ama ileride ne olur bilinmez.

Ben AK Parti’ye geçmem tabi ama bizim partimiz başka bir partiyle koalisyon yapar… Ama o benim işim değil. Partinin ilgili kurullarıyla ilgili. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem.”

NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu 1975 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesinde muhasebe ön lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi. Başkanlık yaptığı dönemde Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla Eskişehirspor’a kaynak yaratıldı ve takım Süper Lig’e yükseldi.

28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin