Son Dakika... Gazze'den Türkiye'ye hastalar nakledilecek. Bakan Koca: Bizim arzumuz, 26 hastanın Türkiye’ye götürülmesi. Refah sınır kapısından hastalar geçti

Gazze'den Türkiye'ye hastalara nakledilecek. Sağlık Bakanı Koca "Bizim arzumuz, 26 hastanın Türkiye’ye götürülmesi. Bununla ilgili görüşmeler olumlu geçti. Refah sınır kapısından hastalar geçti ve işlemleri yapılıyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Gazze'den Türkiye'ye hastalar nakledilecek. Bakan Koca: Bizim arzumuz, 26 hastanın Türkiye’ye götürülmesi. Refah sınır kapısından hastalar geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır’daki El Ariş Havalimanı'nda Gazze'deki hastaların Türkiye'ye nakledilmesi sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilen 26 Gazzeli hasta ile 13 refakatçisinin bugün akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Bizim arzumuz, 26 hastanın Türkiye’ye götürülmesi. Bununla ilgili görüşmeler olumlu geçti. Refah Sınır Kapısından hastalar geçti ve işlemleri yapılıyor. İlk defa Türkiye'den bir gemi Mısır'a gelmiş oldu. Umarım yakın zamanda Gazze'nin içinde Refah Kapısı'na yakın bölgede bir sahra hastanesi de kurmak istiyoruz. Yapılacaklar çok fazla, bize çok iş düştüğünü görüyoruz. Bütün çabamızı seferber edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

KOCA'DAN GAZZELİ ÇOCUKLARA ZİYARET

Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile "57357 Çocuk Kanser Hastanesi"ne de ziyarette bulunan Bakan Koca, burada, Gazze'den getirilen kanser hastası çocuklarla buluştu.

Çocuklar ve aileleriyle tek tek sohbet edip oyuncak hediye eden ve doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi alan Koca, hastanenin resim ve müzik terapi odalarında çocukların yaptığı çalışmaları da inceledi.

Bakan Koca, İsrail'in saldırılarında bütün ailesini kaybeden ve anneannesinin gözetiminde hastanede tedavi gören Gazzeli Mücahit isimli bir çocukla da yakından ilgilendi.

NE OLMUŞTU?

Mısır'a giden Koca, Gazze'den çocukların ve kanser hastalarının önce Mısır'a sevk edileceğini, ikinci etapta bazı hastaların ambulans uçakla Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den başta çocukların ve kanser hastalarının önce Mısır'daki Şeyh Zuveyd ve El Ariş hastanelerine nakledilmesinin, ikinci etapta ise durumu uygun olan hastaların ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını söylemişti.

Kaynak: DHA
Etiketler Koca hasta Gazzeli Refah
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin