Son Dakika... Bakan Fidan Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü. Gazze'deki saldırı için çözüm arandı

İsrail Hamas çatışması 30. günde de devam ederken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüşme yaparak Gazze'ye yapılan saldırıların durdurulması için yapılacakları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Bakan Fidan Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü. Gazze'deki saldırı için çözüm arandı
arşiv

Bakan Fidan Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile ayrı ayrı yapılan görüşmede konu Gazze oldu.

Görüşmede, Gazze'deki sivil halkı hedef alan saldırıların durdurulması için neler yapılabileceği hakkında fikir teatisinde bulunulduğu belirtildi.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI HÜSEYİN, İRANLI MEVKİDAŞI ABDULLAHİYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran Dışişleri Hüseyin Emir Abdullahiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze Şeridi’ndeki gelişmeleri ele aldı.

Abdullahiyan Gazze'deki sivillerin hedef alınmasıyla çatışmanın yayılma tehlikesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti ve ülkesinin diplomatik girişimlerine değindi. ABD’nin “Siyonist rejimine” sağladığı desteğin savaşın tırmanmasına neden olduğunu vurgulayan Abdullahiyan, İsrail’in kadınları ve çocukları hedef alan katliamı sürdürdüğünü kaydetti. 

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ise çatışmasının yayılmasının önlenmesi gerektiğini vurgulayarak Filistin halkını desteklemek ve saldırıları durdurmak için İran ile ortak tutum ve koordineli çalışmanın önemine dikkat çekti.

İSRAİL HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM NE?

7 Ekim'de başlayan İsrail Hamas çatışması devam ediyor. Gazze'de sivilleri hedef alan birçok saldırı yapılırken can kayıpları her gün güncellenmeye devam ediyor.

İsrail'in geçtiğimiz gece Gazze Şeridi'nde mülteci kampını bombalamasıyla en az 51 kişi daha hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nde kara saldırıları başlattıkları 31 Ekim'den beri 2 bin 500'den fazla hedefi vuran İsrail ordusu, Gazze'deki Kudüs Hastanesi çevresine şiddetli hava ve topçu saldırısı düzenlemesi sebebiyle ambulanslar ölü ve yaralıları taşımak için bölgeye yaklaşamıyor.

Öte yandan İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu söyledi ve bu açıklamasına gelen tepkilerin ardından geri adım atarak söylediklerinin 'mecazi anlamda' olduğunu savundu. 

Bu açıklamadan sonra Başbakan Binyamin Netanyahu, Eliyahu'yu kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırmıştı.

Eski Başbakan Yair Lapid ise Netanyahu'ya Eliyahu'yu görevden alması çağrısında bulunmuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin