Gazze'de bir kez daha mülteci kampı bombalandı. Ölü ve yaralılar var. İsrail- Hamas çatışmasında 30. gün

7 Ekim'de Hamas militanları İsrail'e saldırmıştı. Bunun ardından İsrail yoğun şekilde Gazze'yi bombalamaya başladı. Bugün bu çatışmanın 30. günü... İsrail hastane de tanımıyor mülteci kampı da... En son dün gece Gazze Şeridi'nde mülteci kampını bombaladı. En az 51 kişi hayatını kaybetti. İsrailli ağırı sağcı bakan Amihai Eliyahu skandal sözler söyledi, "Gazze'ye nükleer bomba atılabilir" dedi. İşte 5 Kasım 2023 tarihinde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de bir kez daha mülteci kampı bombalandı. Ölü ve yaralılar var.  İsrail- Hamas çatışmasında 30. gün
AA

16.57

İsrail ordusu son olarak  Gazze'nin merkezindeki Bureij mülteci kampına saldırdı.  Saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. 

14.56

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: "İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770’e yükseldi. Ölenlerin 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın"

13.32

İsrail ordusunun, Gazze'deki Kudüs Hastanesi çevresine çok şiddetli hava ve topçu saldırısı düzenlemesi nedeniyle ambulanslar ölü ve yaralıları taşımak için bölgeye yaklaşamıyor.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'deki Kudüs Hastanesi çevresine şiddetli şekilde saldırı düzenlediği belirtilerek, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Ambulansların şiddetli saldırılar nedeniyle ölü ve yaralıları taşımak için bölgeye yaklaşamadıkları belirtilen açıklamada, hastanede de ciddi derecede hasarlar oluştuğu kaydedildi.

13.23

İsrail zırhlıları, Gazze topraklarındaki sınırlı operasyonlarından birkaç gün sonra Filistinli silahlı grupların şiddetli saldırılarıyla karşılaştı.

Saflarında yaşadıkları ölüm ve yaralanmalar sebebiyle geçtiğimiz gün kentin en önemli eksenlerinden birinden geri çekilmek zorunda kaldı. 

12.19

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde kara saldırıları başlattığı 31 Ekim’den bu yana 2 bin 500’den fazla hedefi vurduklarını açıkladı.

11.34

İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu ve bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya da çöle gitmesi gerektiğini söyledi.

Eliyahu, katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik skandal sözlere imza attı.

Filistin düşmanlığı ve aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden koalisyon hükümetinde yer alan Eliyahu, Gazze'ye hiçbir şekilde insani yardımın girmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

İRLANDA YA DA ÇÖLE GİDEBİLİRLER 

Eliyahu, Gazze'nin yeniden işgal edilip bölgeye yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesini istedi.

Gazze'de yaşayan Filistinlilere ne olacağı yönündeki soruya ise Eliyahu, "İrlanda'ya da çöllere de gidebilirler, Gazze'deki 'canavarlar' kendileri çözüm bulmalı." cevabını verdi.

Sunucunun "Gazze'ye atom bombası atılmasına gerek olup olmadığı" sorusunu da cevaplayan Eliyahu, "Bu (Gazze'ye nükleer bomba atılması) olasılıklardan biri." ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'ne yönelik skandal sözlerine gelen tepkilerin ardından aşırı sağcı Eliyahu, geri adım attı. X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda Eliyahu, atom bombasıyla ilgili açıklamasının "mecazi olduğunu" savundu.

BAKAN KABİNE'DEN UZAKLAŞTIRILDI

İsrail Başbakanı Netanyahu Bakan Eliyah'ın bu sözleri söylemesinin ardından Eliyah'ın süresiz olarak kabineden uzaklaştırıldığını açıkladı.

10.18

İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nde Hamas, Lübnan sınırında ise Hizbullah’ın hedef alındığını duyurdu. Hava kuvvetleri, saldırı anlarına ilişkin görüntüleri paylaştı. 

İsrail Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Lübnan topraklarından yapılan atışlara karşılık olarak, terör örgütü Hizbullah'a ait hedefleri vurdu. Ayrıca savaş uçakları bir binanın çatısında bulunan Hamas'a ait bir terör altyapısına saldırdı” denildi. 

Hava kuvvetleri, Lübnan bölgesinden İsrail’e yönelik roket saldırıları olduğunu ancak İsrail topraklarına düşmediğini belirtti.  

 10.15

İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'ya düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü, 3'ü ağır 6 kişiyi yaraladı.

05.48

Selifit'in batısındaki Beni Hassan beldesinde İsrail güçleri ile girişlerine engel olmak isteyen Filistinliler arasında çatışmalar çıktı. İsrail askerleri, Filistinlilere ateş açtı, zehirli gaz bombaları fırlattı. Olaylarda bir Filistinli yaralandı, onlarcası da gazdan dolayı boğulma tehlikesi geçirdi.

04.07

Lübnan'daki Hizbullah güçlerinin, İsrail'in kuzeyinde yerleşimcilere ait evde bir araya gelen İsrail askerlerini vurduğu bildirildi.

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, sivillerin öldürülmesine karşılık operasyonlar yapıldığını duyurdu.

02.04

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nı vurdu.

Saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 21 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Reuters ise ölü sayısını 51 olarak duyurdu.

İsrail ordusu, Endonezya Hastanesi çevresine de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Tel Ez-Zater bölgesinde su depolarının vurulması sonucu çevredeki evleri su bastı.

00.20

 İsrail ordusu, Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 345 askerinin öldüğünü duyurdu.

00.14

İsrail'in çeşitli kentlerinde Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteriler düzenlendi.

"Kaçırılan ve Kayıp Aileleri İnisiyatifi"nin organizasyonuyla binlerce İsrailli başkent Tel Aviv, Hayfa, Eliat ile Batı Kudüs'te esirlerin ailelerine destek vermek için toplandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin