Son ankette sürpriz sonuçlar! AK Parti açık ara önde çıktı. Murat Gezici'den çarpıcı değerlendirme

Gezici Araştırma'nın, mayıs ayında yaptığı son anket sonuçları ortaya çıktı. Anketlerde AK Parti'nin açık ara önde olduğu görüldü. Ancak anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı'na Hükümet Sistemi'ne desteğin düşük olduğu ortaya çıktı. Gezici Araştırma Merkezi'nin Başkanı Murat Gezici çarpıcı değerlendirmelerde bulundu, muhalefetin hala adayının belli olmamasının hata olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Son ankette sürpriz sonuçlar! AK Parti açık ara önde çıktı. Murat Gezici'den çarpıcı değerlendirme

Gezici Araştırma, yaptığı son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankette "ikinci tur" sorusu dikkat çekti. Katılımcılara, "Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenemeyip ikinci tura Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan kalsa kime oy verirsiniz?" diye soruldu.

"Kılıçdaroğlu'na oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 52.6 olurken Erdoğan, yüzde 47.4'te kaldı.

Son ankette sürpriz sonuçlar! AK Parti açık ara önde çıktı. Murat Gezici'den çarpıcı değerlendirme


CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE DESTEK ORANI

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" yerine parlamenter sisteme geçilmeli mi?" sorusuna katılımcılar yüzde 55.3'le 'evet' dedi.

 Son ankette sürpriz sonuçlar! AK Parti açık ara önde çıktı. Murat Gezici'den çarpıcı değerlendirme - Resim : 2

EKONOMİK SORUNLARI KİM ÇÖZER?

"Size göre ülkenin ekonomik sorunlarını kim çözebilir?" sorusunda "Millet İttifakı" cevabı önde çıktı, kararsızlıların oranı dikkat çekti.

Son ankette sürpriz sonuçlar! AK Parti açık ara önde çıktı. Murat Gezici'den çarpıcı değerlendirme - Resim : 3

YARIN SEÇİM OLSA...

"Yarın milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusunda ise AK Parti'nin oylarının diğer anketlere göre yüksek çıktığı görüldü. AK Parti’nin oy oranı yüzde 35.4 olarak açıklandı. AK Parti'ye en yakon oyu yüzde 26.7 ile CHP aldı.

Son ankette sürpriz sonuçlar! AK Parti açık ara önde çıktı. Murat Gezici'den çarpıcı değerlendirme - Resim : 4
"ERDOĞAN SONRASI KAYGISI..."

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, anket sonuçları ile ilgili KRT Web'e değerlendirmede bulundu. Gezici toplumda büyük bir kaygı olduğunu belirterek, "Her ne kadar çok ciddi problemlerimiz olsa da, bugün toplum içerisinde güçlü bir belirsizlik kaygısı var: Erdoğan’dan sonrası kaygısı bu." dedi.

"BELİRSİZLİK DUYGUSUNU PALAZLANDIRDI"

Muhalefetin en belirgin hatası aday çıkarma konusunda gecikmiş olması iddiasında bulunan Gezici, "Muhalefetin ortak bir aday çıkaramamış olması, kitle üzerinde, muhalefetin bir olamadığı algısının uyanmasına neden oldu. Aslında son zamanlarda çok önemli atılımlar gerçekleştirildi. Farklı ideolojideki partiler bir araya geldi; helalleşme çağrıları yapıldı, ekonomik sorunlar açıkça dile getirildi. Fakat bir yanıyla Kürtler ile bağın yeterince kurulmaması, HDP’nin masa dışı bırakılması, diğer yanıyla ortak aday konusunda geç kalınması, seçmende belirsizlik duygusunu palazlandırdı." ifadelerini kullandı.

"CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR FAKAT..."

Gezici değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

AKP’nin siyasi tarihine baktığımız zaman, son yıllarda oylarda ciddi bir düşüş var; fakat bu düşüş iktidarda bulunmaya devam etmesine engel olmuyor. Seçmen davranışlarını iyi analiz edip okumak lazım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin