Skandal KJ'nin ardından editörün işine son verildi

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Satır Başı programında ekrana verilen "Azerbaycan sivillere saldırıyor" yazısı büyük tepki çekmişti. TRT Genel Müdürü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Skandal KJ'nin ardından editörün işine son verildi

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Satır Başı programında ekrana verilen "Azerbaycan sivillere saldırıyor" yazısı büyük tepki çekmişti.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran konuyla ilgili TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'den açıklama geldi. Eren skandala imza atan editörün işine son verildiğini açıkladı.

İbrahim Eren'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bu sabah saat 10.33’te Ermenistan’ın sivilleri hedef aldığını gösteren haberin canlı bağlantısı esnasında, muhabirimiz Ermenistan’ın sivilleri katlettiğini aktarırken haberin içeriğine aykırı olarak- tamamen editörün hatası nedeniyle bir yazı kısa bir süre ekrana yansımıştır.

Kısa bir süre ekranda kalan bu ifadeden dolayı bugüne kadar yapılan yayınların görmezden gelinmesi savaşın başladığı günden bugüne bölgede büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımızı ve şahsımı derinden üzmektedir.

Tabii ki bu olayın vahametinin farkındayız ve sonuna kadar da üzerine gidiyoruz. İlgili personelin sözleşmesi feshedilmiş ve işine son verilmiştir. Olay, devletin ilgili birimleriyle de irtibatlı bir şekilde çok boyutlu soruşturulmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin