Şizofreni ifadesi tıbbi bir tanı hakaret değil. Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu ile gerginlik haberlerini yalanladı açıklama yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasında gerginlik yaşandığı haberleri üzerine Kaftancıoğlu'ndan açıklama geldi. Söz konusu haberlerin doğru olmadığını söyleyen Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gece yarısı açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, "Söylediğim iddia edilen, hatta iftirası atılan “şizofreni” ifadesinin tıbbi bir tanı olup hakaret olarak kullanılamayacağını en iyi biz hekimler biliriz" dedi ve iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Şizofreni ifadesi tıbbi bir tanı hakaret değil. Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu ile gerginlik haberlerini yalanladı açıklama yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasında gerginlik yaşandığı haberleri üzerine Kaftancıoğlu'ndan açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu, bir gazetecinin kendisine sorduğu “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aranızda olduğu iddia edilen bir polemik söz konusu. Bununla ilgili bir açıklamanız olacak mı” sorusunu,  “Canan Kaftancıoğlu, nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir, diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” şeklinde yanıtladı. Bu kez Kaftancıoğlu bu iddialar ile ilgili konuştu.

SOSYAL MEDYADAN YANIT VERDİ

Söz konusu haberlerin doğru olmadığını söyleyen Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gece yarısı açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, "Söylediğim iddia edilen, hatta iftirası atılan “şizofreni” ifadesinin tıbbi bir tanı olup hakaret olarak kullanılamayacağını en iyi biz hekimler biliriz" dedi ve iddiaları yalanladı.

Gündemin son derece yoğun olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, bu gündemin perdelenmeye çalışıldığını söyleyerek daha önce bu tip haberlere yanıt vermediğini, bundan sonra da vermeyeceğini söyledi.

En güzel yanıtın sandıkta verileceği ifadelerini kullanan Kaftancıoğlu, Gaziantep Şizofreni Hastaları Derneği'nin açıklaması sonrası açıklama  yapma gereğini duyduğunu söyledi. Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

"En güzel yanıt sandıkta verilinceye kadar kendileri söylemeye, kendileri oynamaya devam etsinler. Keyifli ve daha inandırıcı senaryolar diliyorum kendilerine. Tv’lerde söylenen doğruysa eğer (yetkililere ulaşamıyorum) Gaziantep Şizofreni Hastaları Derneğinin açıklaması nedeniyle:

 

NEFRET VE AYRIŞTIRICI SÖYLEM KULLANMAM

Söylediğim iddia edilen, hatta iftirası atılan “şizofreni” ifadesinin tıbbi bir tanı olup hakaret olarak kullanılamayacağını en iyi biz hekimler biliriz. İfadeyi hakaret amaçlı kullanmak, bu tanıyı almış hastalarımıza en büyük hakaret olur çünkü. Dolayısıyla yalan.

Yazmaya başlamışken iddia edilen diğer ifadeler ise ırkçı ve ayrımcı ifadeler olup, yaşamı boyunca nefret söyleminin karşısında durmuş biri olarak nefret ve ayrıştırıcı söylem kullanmadım, bundan sonra da kullanmam."

SEÇİM MESAJI VERDİ

"Son olarak şunu ifade edeyim: Yaşamı boyunca sorumluluklarını daima ön planda tutmuş biri olarak, aynı sorumlulukla Ekrem Başkanımız dahil bütün yol arkadaşlarımızla 16 milyon için hep birlikte çalışacak ve Genel Başkanımızın önderliğinde 85 milyona nefes aldıracağız."

NE YAŞANMIŞTI?

6'lı masa içerisinde 2023 seçimlerine yönelik adaylık tartışması devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında Kemal Kılıçdaroğlu gerilimi yaşandığı ilk olarak Medyatava tarafından gündeme getirilmişti. 

CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre İmamoğlu, Kaftancıoğlu'ndan kendi adaylığı konusunda destek istedi ancak Kaftancıoğlu tavrını Kılıçadroğlu'ndan yana koyunca ikili arasında gerginlik yaşandığı öne sürülmüştü.

Çıkan haberler sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine "Kaftancıoğlu ile aralarında yaşanan gerginlik hakkında" sorulan soruyu yanıtladı. İmamoğlu kavga için çok net 'hayır' ya da 'evet' ifadeleri kullanmadı ancak dikkat çekici bir açıklama yapmıştı.

İmamoğlu, “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aranızda olduğu iddia edilen bir polemik söz konusu. Bununla ilgili bir açıklamanız olacak mı” sorusunu, “Canan Kaftancıoğlu, nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir, diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” şeklinde yanıtladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin