Günün bombasını Turgay Güler patlattı: Ekrem İmamoğlu istifa edecek. Ekrem İmamoğlu-Canan Kaftancıoğlu kavgasında tartışma yaratacak iddialar Akşam gazetesi yazarından geldi

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki kavga ve İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun yaptığı çıkışlarla ilgili önemli iddialarda bulundu ve İmamoğlu'nun istifa edeceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Günün bombasını Turgay Güler patlattı: Ekrem İmamoğlu istifa edecek. Ekrem İmamoğlu-Canan Kaftancıoğlu kavgasında tartışma yaratacak iddialar Akşam gazetesi yazarından geldi

Medyatava'nın günler öncesinden duyurduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki kavgayla ilgili Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler de bir yazı yazdı ve önemli iddialarda bulundu.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı açıklamaların Meral Akşener'in bilgisi dahilinde olduğunu ileri süren Güler, Ekrem İmamoğlu'nun da CHP'den istifa edeceğini idida etti.

 

İŞTE TURGAY GÜLER'İN AKŞAM GAZETESİNDEKİ "CHP'de İmamoğlu sorunu" BAŞLIKLI YAZISI

İYİ Partililer ile Ekrem İmamoğlu arasında kapalı kapılar ardında enteresan işler dönüyor.

CHP Genel Merkezi Kemal Bey'in talimatıyla olup biteni yakın takibine almış.

Partide İmamoğlu rahatsızlığı tavan yapmış.

Henüz ne tonda bir tepki ortaya koyacaklarına karar verememişler. Engin Altay'ın 'Meral Hanım Yavuz Ağıralioğlu'nun kulağını çeksin' şeklindeki nezaketsiz açıklamasına ben de ilk anda tepki vermiştim. Ama meselenin arka planına bakılırsa sanki haklılık payı var gibi.

CHP'de sinirler fena gerilmiş. Genel Merkezin Ekrem İmamoğlu diye bir sorunu var!

Görünen o ki İYİ Partililerin Ekrem İmamoğlu'nu ayartma seansları başarıya ulaşmış.

Daha düne kadar Selahattin Demirtaş'a övgüler yağdıran, HDP ile yakın ilişkiler kuran, Pervin Buldan'la fidan diken, Diyarbakır'a kadar gidip çocukları HDP marifetiyle dağa kaçırılmış anneleri ziyaret etmeyen, yayınladığı başsağlığı yahut kınama mesajlarında PKK'nın adını zikretmeyen İmamoğlu gitmiş yerine bambaşka biri gelmiş.

Artık terör saldırılarını kınarken 'PKK' diyor 'PKK-YPG' diyor.

'Kılıçdaroğlu kazanamaz' diyerek CHP'nin şiddetli öfkesine mazhar olan Yavuz Ağıralioğlu ile İmamoğlu'nun arasından da su sızmıyormuş. Ağıralioğlu Trabzonlu.

BTP'nin Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı da yanlarına almışlar. Tevekkeli değilmiş Meral Hanım'ın Hüseyin Baş'ı Millet İttifakı'na dahil etme çabası. Takip edenler bilir bir hafta önce söylemiştim bu çabanın nedenini; 6'lı masada aday belirlenirken Kılıçdaroğlu'na karşı oy kaldıracak 'ele' ihtiyaç var.

Bu arada Hüseyin Baş da Trabzonlu.

Ne hikmetse İYİ Parti'nin yayın organı Yeni Çağ Gazetesi'nde Hüseyin Baş'a özel bir ilgi var! Hüseyin Baş'ın da İmamoğlu'na!

Bitmedi.

Bir hafta önce Ekrem İmamoğlu ile Yavuz Ağıralioğlu, Buğra Kavuncu, Hayrettin Nuhoğlu, Yeni Çağ Gazetesi sahibi Ahmet Çelik, Turan Çömez İstanbul'da bir araya geldiler.

İYİ Parti milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ile İmamoğlu'nun babası eski arkadaşmış.

Bu arada Hayrettin Nuhoğlu da Trabzonlu.

Dün YouTube kanalımda o toplantıya dair fotoğrafı paylaşmıştım. Gerçi fotoğraf sır değil, Buğra Kavuncu aynı gün kendisi paylaşmıştı. Ama ne konuştukları sır!

Ne olduysa zaten o toplantıdan sonra oldu. Malum, İmamoğlu ile Kaftancıoğlu birbirine girdi. İmamoğlu genel başkanının arkasından iş çevirmeye kalkıştı. Kaftancıoğlu faş edince ortalık karıştı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP'lileri çileden çıkaran o açıklamayı durduk yere yapmadığını anlıyoruz. İspat edemem ama o çıkıştan Meral Hanım'ın haberi vardı. Hem haberi hem de oluru.

Sanırım önümüzdeki günlerde dananın kuyruğu kopacak.

Benim ilk günden beri iddiam odur ki İmamoğlu CHP'den istifa edecek!

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ihale alan İYİ Partililer kim merak etmeye başladım?

Ak Parti İBB grubu bu konuyu niçin mercek altına almaz?

Az daha unutuyordum! İmamoğlu reklam bütçesini 1.8 milyar liraya yükseltmiş. İBB de iflasın eşiğinde.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin