Siyasilerin gündeminde 15 Temmuz var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat başta olmak üzere sabah saatlerinden itibaren ek çok siyasi 15 Temmuz için açıklamalarda bulundu. Bakanlar, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Siyasilerin gündeminde 15 Temmuz var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7'nci yıl dönümü hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümünde ülkemizin her bir köşesinde; Türkiye Yüzyılı'nın kahramanı olan şehitlerimizi, gazilerimizi ve ellerindeki Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızla hainlere dur diyen milyonlarca vatan evladını en güçlü şekilde anacağız. Ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettikleri gibi haykıracağız:

''BAŞARAMAYACAKSINIZ! Milletimizi bölemeyeceksiniz! Bayrağımızı indiremeyeceksiniz! Vatanımızı parçalayamayacaksınız! Devletimizi yıkamayacaksınız! Ezanlarımızı susturamayacaksınız! Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz! Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız! Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz! Ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz! #TürkiyeYüzyılınınKahramanları #TürkiyeninHuzuru" ifadelerini kullanırken, bir de video paylaştı.

Bakan Yerlikaya, paylaştığı videoda ise, "Değerli kardeşlerim. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Bir taraftan milletimizin kazandığı muhteşem zaferimiz varken, diğer taraftan darbe girişimini iman dolu göğsüyle durduran, çıplak elleriyle tanka, topa, uçağa meydan okuyan şehitlerimizin hüznünü yaşıyoruz. Türkiye'nin en karanlık gecesini şehadetiyle aydınlatan 253 vatan evladı, 2739 kahraman gazimizin her biri milletimizin kalbine kazınmıştır. FETÖ'cü hainlerle amansız mücadelemiz bitmedi, bitmeyecektir. Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmadı, kalmayacak. And olsun ki aziz hatıralarını dünya durdukça yaşatacağız. Bugünümüzü ve yarınlarımızı; anadan, yardan, serden geçen kahramanlarımıza borçluyuz. Biz bu topraklara onların sayesinde vatan diyoruz. Allah birliğimizi daim etsin. 15 Temmuz'da, Türkiye Yüzyılı'na giden yolu açın aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize, milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun" dedi.

 Ticaret Bakanı Ömer Bolat:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, 15 Temmuz'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Türk Milleti'nin bayrağına ve inancına sahip çıkmak şuuruyla, millet egemenliğinden başka bir gücü tanımayacağını dünyaya haykırdığı gün olduğunu bildirdi.

Bu hürriyet destanının Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığı ve vatan sevgisinin somut bir göstergesi olduğunu ifade eden Bolat, geçmişten günümüze demokrasi, milli birlik ve milli değere canları pahasına sahip çıkan memleketin her bir evladını saygıyla selamladığını belirtti.

Bolat, bundan sonra da Türkiye'yi içten ve dıştan çökertmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Her türlü fitneye ve tehdide karşı toplum olarak müteyakkız olacağız. 'Önce Vatan' diyerek ülkesi için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize ve bir an bile düşünmeden vatanı savunmak uğruna yollara düşen tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmelerinde bulundu.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

"12 Mart 1971 ve 28 Şubat 1997’de demokrasiyi, sivil yönetimi ekarte eden yeni darbe müdahale yöntemlerinin temel hedefi, kaideli devleti bertaraf etmek, milli iradeyi değersizleştirmektir. Bunlar gibi 15 Temmuz darbesi de, istikrarsızlaştırmayı, yönetilemezliği, Türkiye’nin özgüvenini, istikametini, milli iradenin değersizleştirilmesini ve darbe travmalarının devamını hedeflemişti. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin zaferi tam anlamıyla, Türkiye’nin kuşatılmasının yarılmasıdır. Darbe girişiminin bertaraf edilmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde Milletin demokratik direniş ve zafer imzasıdır. Bu sahiplenme ve direniş 15 Temmuz ruhunu oluşturmuştur. 15 Temmuz ruhu; bundan sonra Türk siyasi hayatının, Türkiye dış politikasının, Türkiye ekonomisinin ve Türkiye’nin istikametinin temel dinamiği olmuştur. Çünkü 15 Temmuz;  hürriyet ve egemenlik fermanıdır. 15 Temmuz; gelecek nesillere bırakılacak tam bağımsızlık manifestosudur. 15 Temmuz; millilik ve yerlilik mazbatasıdır. 15 Temmuz; milli iradenin sahibi büyük Türk Milleti’nin tapu senedidir. 15 Temmuz’da ülkemizi hainlere teslim etmedik. O gün o darbeyi alt eden bu büyük millete, darbeyi mağlup eden Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki ülkemizi yönetenlere, milyonlarca isimsiz kahramana, şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız ve müteşekkiriz. Onların sayesinde özgürlük ve hürriyet soluyoruz… Allah razı olsun…"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' mesajında "Millet olarak bizim, hiçbir örgüte, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi yoktur" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin