Siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında. Bakan Soylu, İstanbul'da Bakan Çavuşoğlu Antalya'da oyunu kullandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Soylu, "Bugün 601 bin güvenlik görevlimiz şu anda görevlerinin başındadır" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Şanlıurfa'da oy kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında. Bakan Soylu, İstanbul'da Bakan Çavuşoğlu Antalya'da oyunu kullandı

Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu'nda, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullanan Bakan Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

YSK'nın yönetiminde olan bu seçimle ilgili güvenlikle alakalı önlemlerin 3 aşamada bugüne kadar almaya çalıştık. Birincisi seçim öncesi, ikincisi seçim anı yani bugün, üçüncüsü seçim sonrası. Seçim öncesinde, 2018 seçiminde toplam 311 olay oldu, 2023 seçimlerinde ise 280 olay oldu. Yani 2018 seçimlerinden daha az bir olayla seçim öncesi olay sayısını kapatmış olduk. 1833'ten itibaren Türkiye büyük bir seçim tecrübesine, muhtarlık seçimlerinden itibaren seçim tecrübesine sahip. 

ÇAVUŞOĞLU ANKARA'DA

Antalya'dan AK Parti milletvekili adayı olan Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na geldi.

Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt içinde ve dışında vatandaşların kullandıkları oyların  hayırlara vesile olmasını diledi.

BOZDAĞ ŞANLIURFA'DA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ile geldi.

Oyunu 1075 numaralı sandıkta kullanan Bozdağ, çıkışta gazetecilere, seçimlerin tüm ülkeye hayırlı olması temenni etti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'de; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kahramanmaraş’ta oy kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oyunu İstanbul'da kullandı.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu'da sandık başındaydı.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Hulusi Akar, Kayseri Lisesi'ne gelerek 1097 nolu sandıkta oyunu kullandı.

BAKAN MUŞ SAMSUN'DA KULLANDI

Samsun'dan AK Parti milletvekili adayı olan Muş, Liman Mahallesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokuluna geldi. Burada vatandaşlarla sohbet eden Muş, 1039 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Daha sonra okul bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş, seçimlerin ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu. Muş, "Seçim süreci büyük olgunluk içerisinde geçti. Bazı küçük olaylar dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan Türkiye genelinde tamamladık bu süreci. Bugün itibarıyla da oy verme işlemi başlamış bulunmakta." dedi.

Seçime katılımın yüksek olduğuna işaret eden Muş, "Vatandaşımızın ilgisi çok olumlu. Bu, Türkiye'nin demokratik olarak aslında hangi seviyeye geldiğinin en önemli göstergesi. İnşallah sandıklar kapandıktan sonra da aynı olgunluk içerisinde bu süreç tamamlanacaktır. Türkiye'nin 2023-2028 dönemini kapsayacak yönetim bu sandıklardan çıkacak, milli irade tecelli edecektir. Şimdiden ülkemize, milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ BAHÇELİEVLER'DE 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Bahçelievler'de kullandı.

Görevlilere kimliğini ibraz eden Kurtulmuş, kabine geçip oyunu kullandıktan sonra "Hayırlı olsun." diyerek zarfı sandığa attı.

Kurtulmuş, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların günün ilk saatlerinden itibaren oylarını kullandığını, sandık başlarının fevkalade dolu olduğunu, hemen her ilçeden benzer haberler geldiğini ve bundan çok memnun olduklarını dile getirdi.

Türkiye demokrasisinin, bedeli en ağır ödenmiş demokrasilerden biri olduğunu belirten Kurtulmuş, "Halkımız da her zaman demokrasiye, sandığa, milli iradeye sahip çıkıyor. Dünyanın en gelişmiş demokrasileri olduğunu zannettiğimiz ülkelerle kıyaslandığında, böyle yüzde 50'ler seviyesinde bir katılım olduğu zaman büyük başarı gördüklerini biliyoruz. Ancak öyle görünüyor ki bu seçim belki yüzde 90'ları aşacak bir katılım olacak. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'DA 

Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla oy kullanmak için Tuzla'da Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul ve Ortaokulu'na geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, oy kullanacağı "1055" numaralı sandıkta görevli başkan ve müşahitlerle selamlaştı.

Görevlilere kimliğini ibraz eden Yıldırım, kabine geçip oyunu kullandı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA OYUNU ÜSKÜDAR'DA KULLANDI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Bakan Koca'yla birlikte eşi Hale Koca ve oğulları Zahid Esat Koca, Abdülaziz Emir Koca da okula geldi. Oy kullanmak için sıra bekleyen Bakan Koca, burada vatandaşlarla da sohbet etti.

Siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında. Bakan Soylu, İstanbul'da Bakan Çavuşoğlu Antalya'da oyunu kullandı - Resim : 2

Sandık görevlileriyle de sohbet eden Bakan Koca, yoğunluğun nasıl olduğunu sordu. Bakan Koca ve ailesi 3280 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Güzel Türkiyem için oyumuzu kullandık, millet iradesi tecelli edecek. Milletimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olsun. Bugünün Türkiye Yüzyılının ilk günü olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 BAKAN DÖNMEZ OYUNU KULLANDI 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir 1'inci sıra milletvekili adayı Fatih Dönmez, oyunu Eti Maden İşletmeleri İlkokulu’ndaki 2023 numaralı sandıkta kullandı.

Siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında. Bakan Soylu, İstanbul'da Bakan Çavuşoğlu Antalya'da oyunu kullandı - Resim : 3

Elektrik arz güvenliğiyle konusunda tüm tedbirlerin alındığını belirten Bakan Dönmez, “Özellikle oy atma ve sayım yerlerindeki elektrik arz güvenliğiyle ilgili hususları da yakinen takip ettik. Her türlü tedbirler alındı. An itibariyle bize intikal eden bir problem de gözükmüyor” dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU TRABZON'DA OYUNU KULLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde oyunu kullanmak için Ortahisar ilçesindeki Beşirli mahallesinde bulunan Borsa İstanbul Orta Okulu'nda geldi.

Siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında. Bakan Soylu, İstanbul'da Bakan Çavuşoğlu Antalya'da oyunu kullandı - Resim : 4

2045 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa giren Karaismailoğlu, yoğunluk nedeniyle oluşan kuyrukta bir süre bekledi. Sırasının gelmesinin ardından yapılan kontroller sonrası oy pusulasıyla birlikte zarfını alan Bakan Karaismailoğlu, oyunu kullandı. Oy zarfını sandığa atan Karaismailoğlu, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah ülkemiz için Trabzon için inşallah çok hayırlı bir sonuç çıkar. Bundan sonra milletimiz için memleketimiz için ne yapabiliriz artık sahada söylediklerimizi icraata geçirme vakti. Çok yoğun tempolu bir seçim süreci geçirdik. İnşallah bu yoğun tempo devam edecek. Ardından ihracatlar ve milletimizin hayatını kolaylaştıracak işlerde vatanımızı, milletimizin selameti doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun sözün bittiğin yerdeyiz" dedi.

ÖMER ÇELİK OYUNU KULLANDI 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, oyunu adana da kullandı. Ardından kameraların karşısına geçen Çelik, "Milletimizin sağduyusu, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek geleceğimize sahip çıkmaları gurur vericidir. Sonuçları hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK OYUNU KULLANDI 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oyunu, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan 6 Nisan Anadolu Lisesi'nde kullandı. Varank, "Vatandaşlarımızın takdirleriyle Türkiye demokrasisi yeni bir aşamaya geçmiş olacak. Vatandaşımızın takdiri her şeyin üstündedir. Millet ne derse o olur'' ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ OYUNU MERSİN'DE KULLANDI 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aday olduğu Mersin'de oyunu kullandı. Bakan Nebati, "Tabii seçim sonuçlarını hep beraber göreceğiz ama gerek sandıklara katılımın çok yüksek oluşu, gerek seçim kampanyası boyunca vatandaşların Cumhur İttifakı'na olan desteği seçim sonucunun hangi yönde olacağına işaret ediyor" dedi.

FUAT OKTAY OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile eşi Hümeyra Şahin Oktay, Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 1203 numaralı sandıkta oylarını kullandı. Oktay, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün bayram havası içerisinde, demokrasi şöleni içinde tüm Türkiye'de sandık başındayız. Çok yoğun bir katılım var. Ankara'da şenlik havasını, demokrasi havasını yaşıyoruz. İnşallah Türkiye için hayırlı olacak. Geleceği aydın, parlak 'Türkiye Yüzyılı'na doğru yürüyeceğiz. Bugün 'doğru adam' için söz de karar da milletimizindir. Milletimiz kararını verecektir, hepimiz de bu karara saygı duyacağız" dedi.

Siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında. Bakan Soylu, İstanbul'da Bakan Çavuşoğlu Antalya'da oyunu kullandı - Resim : 5

Tüm dünyanın Türkiye'deki seçimleri yakından takip ettiğine işaret eden Oktay, "Aynı zamanda Türkiye'de demokrasi olgunluğunun bir göstergesini de yaşıyoruz. İddialı biçimde ortaya koymak istiyorum; Türkiye kadar, dünyada seçimlerini şeffaf yapabilen, bayram havasında geçiren ve bu kadar yüksek bir katılımla seçime katılan başka bir ülke ve milletin olduğunu göremiyoruz. Batıda da katılımların çok az olduğunu görürüz. Şaibeli olduğuna da son dönemlerde hep birlikte şahit olduk. Türkiye, bu anlamda da dünyaya bir örnek teşkil etmektedir. Tekrar hayırlı olsun. Söz ve karar milletindir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin