Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır?

Şişkinlik, çoğu zaman birçok insanın en büyük problemlerinden biri olabiliyor. Vücutta oluşan şişlikler, kişinin oldukça rahatsız hissetmesine neden oluyor. Şişkinlik, gün içerisinde yaşanan yorgunluk, hızlı ve düzensiz beslenme gibi nedenler meydana gelebiliyor. Özellikle beslenme düzensizliği sindirim sistemini doğrudan etkiliyor. Peki, Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır?

Google Haberlere Abone ol
Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır?

Evden çalışmanın artmasıyla gün içindeki yoğunluklar, işleri yetiştirme telaşı düzensiz ve hızlı beslenmemize sebep olabilir. Ayak üstü yediğiniz atıştırmalıklar tükettiğiniz içecekler vücudunuzda şişkinliğe sebep olabilir. Daha çok düzensiz ve yanlış beslenmeden dolayı oluşan şişliklerden kurtulmanın yolu elbette ki var.

YOĞURT VE KEFİR

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır?

Kefir gaz yapan bir içecek değildir. Probiyotik bakımından zengin olan kefir şişkinliğe yol açmaz. Sindirim sistemini düzenleyen ve bağırsakları çalıştıran kefir düzenli tüketildiğinde şişkinlikten kurtulmak için en kolay çözümlerden biri. Kefir ayrıca stresi azaltır ve sakinleştirir. Stresin de vücut şişkinliklerinde büyük etkisi olduğunda kefir tüketimiyle bunun önüne geçebilirsiniz.

Kronik yorgunluğun vücuttan atılmasına da etki eden kefir, sinirsel depresyonu da ortadan kaldırır. Karın bölgesinde meydana gelen gaz ve şişkinliği yoğurt tüketerek de önleyebilirsiniz. Kullandığınız probiyotik takviyeleri yerine doğal olan yoğurt ve kefiri tüketebilirsiniz.

BOL SU İÇİN!

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır? - Resim : 2

Su içmenin vücudumuza yararları şüphesiz ki saymakla bitmez. Bol su tüketimi vücudumuzda biriken zararlı maddelerin dışarıya atılmasını sağlar. Hücrelere besin ve oksijen taşır. Su, besinleri ve hormonları vücutta ihtiyaç duyduğu yerlere taşıma görevine sahiptir.

Yeterince su içilmesi metabolizmanın düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Vücutta bulunan ödem ve şişkinlikleri de su ile atabilirsiniz. Günde 8 ile 10 bardak su içmek vücuttaki ödemin atılması için faydalıdır.

Su içmek dışkıyı yumuşatarak bağırsaklardan daha kolay geçmesini sağlar; gaz ve kabızlığın yol açtığı şişkinliği azaltır.

MEYVE SEBZE TÜKETİRKEN DİKKAT!

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır? - Resim : 3

Meyve yerken genelde bıçakla dilimleyerek yemeği tercih ederiz. Elma ve armut gibi meyvelerin kabuğu lif bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden meyve yerken kabuğunu bozmadan çiğnemek dışkı hacmini artırmaya yardımcı olabilir.

Meyveyi kesmeden doğrudan ısırarak tüketmek size daha düzenli bağırsak hareketi sağlar. Bu sebeple vücudunuzda şişkinlik oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

SEBZE TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır? - Resim : 4

Sebze tüketiminizi sağlığınız açısından sıklaştırmanız gerekir. Özellikle lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı yeşil sebzelerin iyi birer lif kaynağı olduğu biliniyor. Buna benzer sebzelerin tüketimin artması gaz ve şişkinliği azaltır.

Ayrıca bu sebzelerin kalorileri de düşüktür, bu nedenle kilo kontrolü için de işinize yarar.

LİMON KULLANARAK ÖDEM ATIN

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır? - Resim : 5

Limon böbrekleri temizleme ve idrar sökmeye yardımcı olur. Limon, iki ana şişkinlik kaynağı olan kabız olmanızı ve su tutumunu engelleyebilir.

Şişkinlikte kurtulmak için;

  • 1 litre suyun içine limon kabuğu atın.
  • Limon kabuklarının yanına salatalık ve nane de atabilirsiniz.
  • Bu malzemeleri suyun içerisinde karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı 1 gece dinlenmeye bırakın.
  • Limonla hazırladığınız detoks suyunu sabahları aç karnına 1 bardaki içerek tüketin.
  • Limon şişkinliklerinizi atmak için size çokça fayda sağlayacaktır.

YÜRÜYÜŞ YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır? - Resim : 6

Yürüyüş yapmak, kalp-damar hastalık riskini azaltır. Yüksek kan basıncını düşürür. Yaşam kalitesini artırır. Egzersiz vücuttan terleme yoluyla su atımında etkili olan bir yöntemdir.

Fizikse aktiviteleri düzenli hale getirmek önemlidir. Düzenli olarak her gün yaptığınız yürüyüş şişkinliklerden kurtulmanızı sağlar.

Fiziksel aktivite aynı zamanda vücut dolaşımının hızlanması ve metabolizma hızının artmasında da etkili olur. Gün içinde yapacağınız 30-45 dk tempolu yürüyüş ödem probleminizi azaltacaktır.

Düzenli yürüyüş ödem ve şişkinliklerinizi atmanızı sağlamanın yanı sıra erken ölüm riskini de azaltır. Ayrıca düzenli olarak yürüyüş yaptığınızda kilo vermeniz içinde iyi bir destekçi olur. Zamanla bel bölgenizin incelmesini sağlar.

ZENCEFİL İLE ŞİŞKİNLİKTEN KURTULUN!

Şişkinlikten kurtulmanın en kolay yolu ortaya çıktı: Şişkinliği azaltmak için neler yapılmalı? Ödem vücuttan nasıl atılır? - Resim : 7

Eski çağlardan bu yana sağlık sorunları için kullanılan şifalı bitkilerden olan zencefil aynı zamanda yemeklere lezzet veren bir baharattır. Başta soğuk algınlığı olmak üzere mide bulantısı, ishal ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarına iyi gelen zencefil ödem atmaya yardımcı özelliğe de sahip. Zencefil sindirim sistemini rahatlattığından doğal olarak şişkinliklerden kurtulmanızı sağlar.

Yiyeceklerin sindirim sisteminden daha hızlı geçmesine yardımcı olan zencefil, yiyeceklerin bağırsakta kalma süresini azaltıyor. Bu nedenle gaz ve şişkinliğe yol açan sebepleri ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin