Şırnak'ta durdurulan bir takside, 2 polisimizi şehit eden PKK'lı terörist Kadir Sezgin yakalandı

Terör örgütü PKK üyesi, "Baran Amed" kod adlı Kadir Sezgin, Şırnak karayolunda şüphe üzerine durdurulan bir takside yakalandı. Sezgin'in 23 suçtan arandığı ve 2 polisin şehit edilmesi ile 2 polisin yaralandığı terör saldırılarının faillerinden olduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta durdurulan bir takside, 2 polisimizi şehit eden PKK'lı terörist Kadir Sezgin yakalandı

Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, Silopi-Cizre karayolunda çevrilen bir takside 2 polisi şehit eden, 2 polisi yaralayan ve 23 suçtan aranan PKK'lı terörist yakalandı.

23 SUÇTAN ARANIYORDU

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü üyelerine ve işbirlikçilerine yönelik Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyon kapsamında; Silopi-Cizre karayolunda, içerisinde 3 kişinin bulunduğu şüpheli bir ticari taksi durduruldu. Yapılan araştırmada, ticari taksideki 3 şahıstan 1'inin "Baran Amed" kod adlı Kadir Sezgin isimli terörist olduğu, teröristin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçu başta olmak üzere 23 suçtan aranma kaydının olduğu tespit edildi" denildi.

"Baran Amed" kod adlı Kadir Sezgin isimli teröristin; 2005 yılında terör örgütüne katıldığı, 28 Ekim 2011 tarihinde Osmaniye ilinde PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen ve 2 polis memurunun şehit edilmesi eylemine katıldığı, 13 Ağustos 2012 tarihinde ise 2 polisin yaralandığı Hatay İli, Erzin İlçesinde kaymakamlık konutundaki polis noktasına, İlçe Jandarma Komutanlığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı saldırı olayına katıldığı belirlendi.

Lavrion kampında eğitim alan PKK'lı da tutuklandı

Bu arada İstanbul'da yakalanan ve Yunanistan'da bulunan Lavrion kampında eğitim aldığı belirlenen M.A.A. tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK-PYD/YPG  terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün Yunanistan'da bulunan Lavrion kampında eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye yasadışı yollarla eylem yapmak için girdiği belirlenen M.A.A. Kartal'da yakalandı.

Şırnak'ta durdurulan bir takside, 2 polisimizi şehit eden PKK'lı terörist Kadir Sezgin yakalandı

M.A.A.'nın üzerinde,  PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından gizliliğe riayet etmek için kullanılan şifreli kelimelerin olduğu not kâğıtları, örgütün üst düzey yönetici Murat Karayılan tarafından yazılmış dokümanlar ve örgütün kırsal alanda faaliyetlerini gösteren ve örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, ele geçirildi.

"Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan dün adliyeye sevk edilen M.A.A. tutuklandı.

 

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin