Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar...

21. kez perdelerini açan  Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali Eskişehir Uluslarası Film Festivali'inde Nur Sürer'in Ali İsmail Korkmaz adadığı ödülün aynı kategorideki bir diğer sahibi usta sinemacı Erdel Kıral filmlerine dair bir özeleştiri yaptı. Sinemadaki tek amacının basitliğe erişmek olduğunu söyledi. Sinemasına farkında olmadan katkısı olanlara da minnettar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar...

MEDYATAVA / GİZEM ERTÜRK

Pandemi sebebiyle bir yıllık bir aranın ardından geri dönen Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali Eskişehir Uluslararası Film Festivali dün akşam düzelenen açılış töreniyle 21. kez perdelerini açtı.

Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar...

11 Aralık'a kadar devam edecek festivalin açışışında Erden Kıral ve Nur Sürer'e Onur Ödülleri takdim edildi. Usta oyuncu Nur Sürer'in ödülünü Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinden dönerken saldırı sonucu 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'a adaması salonda büyük alkış aldı.

Onur Ödülü'ne layık görülen bir diğer isim Türk sinemasına Bereketli Topraklar Üzerinde, Hakkari'de Bir Mevsim, Yük, Vicdan gibi birbirinden değerli yapıtlar bırakmış emektar yönetmen Erden Kıral oldu. Kıral ödül konuşmasında; Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar" dedi. Sinemasına farkında olmadan katkısı olanlara da minnettar olduğunu söyledi.

Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar... - Resim : 2

Ayrıca sanatçılar Eskişehir'i bir kültür-sanat merkezi haline çeviren, Eskişehir Belediye başkanı vizyoner isim Dr. Yılmaz Büyükerşen'e teşekkürlerini ilettiler.  Yılmaz Büyükerşen geçtiğimiz günlerde Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında UNESCO resmi partneri Uluslararası Dünya Plastik Sanatlar Derneği ve Türkiye Ulusal Komitesi tarafından gerçekleştirilen  Wallace Hartley Dünya Sanat Günü Ödül Töreni'nde  2021 Sanat İnsanı Ödülü almıştı.

Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar... - Resim : 3

"Emek Ödülleri"ne Tijen Par ve Kadir Beycioğlu, "Sinema Kültürüne Katkı Ödülü" Arzu Film, "Yılın Performansı Ödülleri" ise genç oyuncular Hayal Köseoğlu ve Ozan Çelik layık görüldü.

Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar... - Resim : 4

 “Cemil Şov” filmindeki rolüyle Yılın Performansı Ödülü'ne layık görülen Ozan Çelik ve film ekibi yarın saat 14.30'daki göstermin ardından izleyicilerle söyleşiye katılacak.

Sinemada basitliğe erişmek istedim, hepsi bu kadar... - Resim : 5

Açılışın Pedro Almodovar imzalı Parallel Mothers ile yapan 21. Uluslararası Eskişehir Film Festivali  yerli ve yabancı filmlerin ekiplerinin söyleşileri, yılın önemli filmlerinin gösterimi ve çeşitli etkinlikler ile 11 Aralık'a kadar devam edecek.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin