Eskişehir Uluslararası Film Festivali 2021 yılını 21. yaşıyla birlikte kapatmaya hazırlanıyor

Eskişehir Uluslararası Film Festivali tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi nedeniyle zorunlu olarak uzak kaldığı sinema salonlarına geri dönüyor. Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali 21. yılında 3-11 Aralık 2021 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor. Erden Kıral ve Nur Sürer'e Onur Ödülleri'nin takdim edileceği festivalin açılış filmi Pedro Almodovar imzalı Parallel Mothers olacak.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Uluslararası Film Festivali 2021 yılını 21. yaşıyla birlikte kapatmaya hazırlanıyor

Her yıl büyük bir özen ve hevesle hazırlanan festival bir süredir izleyicisinden uzak kalmıştı. Bu sene bu duygulara Eskişehir’le ve sinemaseverlerle kavuşma heyecanı da eklendi. Her zaman olduğu üzere bu yıl da Eskişehir Uluslararası Film Festivali sinemaseverlere ve üniversite öğrencilerine gösterimi yapılan filmlerin yönetmenlerinin ve usta sinemacıların içinde bulunduğu söyleşilerin ve sinema derslerinin yer aldığı zengin bir program sunacak. Geçmiş yıllarda da olduğu üzere bu yıl da festival, yeni filmleri ve yönetmenleri keşfetmeyi, filmlerin yaratıcıları ile buluşturmayı, sinema üzerine düşündürmeyi hedefliyor.

Eskişehir Uluslararası Film Festivali 2021 yılını 21. yaşıyla birlikte kapatmaya hazırlanıyor

AÇILIŞ TÖRENİNİ SERMET YEŞİL SUNACAK

Sunuculuğunu oyuncu Sermet Yeşil’in üstlendiği festivalin açılış gecesinde Sinema Anadolu pek çok ünlü konuğa ev sahipliği yapacak.

AÇILIŞ KONSERİ VİSTANİ GRUBUNDAN

4 Aralık Cumartesi akşamı ise Vistani Grubu Eskişehir Uluslararası Film Festivali açılış konserinde Eskişehirlilerle buluşacak. Vistani Grubunun konseri festivalin resmi etkinlik mekanı olan F Stop’da gerçekleşecek.

Eskişehir Uluslararası Film Festivali 2021 yılını 21. yaşıyla birlikte kapatmaya hazırlanıyor - Resim : 2

ONUR ÖDÜLLERİ ERDEN KIRAL VE NUR SÜRER'E...

Onur Ödülleri bu yıl usta yönetmen Erden Kıral ile deneyimli oyuncu Nur Sürer’e takdim edilecek. Emek Ödülleri bu yıl Prof. Dr. Kadir Beycioğlu ile  oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tijen Par’a verilecek.

AÇILIŞI PEDRO ALMODOVAR'IN PARALLEL MOTHERS FİLMİ YAPIYOR 

Türkiye prömiyerinin Eskişehir Uluslararası Film Festivalinde gerçekleşeceği Parallel Mothers ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar imzasını taşıyor. Filmde başrolleri Penelope Cruz ve Rosey De Palma paylaşıyor. Parallel Mothers’da anne olmanın heyecan, telaş ve hatta korkusuna Pedro Almodovar’ın kendine özgü anlatım diliyle tanıklık edeceğiz.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin