Sıfır otomobil alacaklar dikkat: Mutlaka o yazıyı alın!

Sıfır otomobil alma işlemleri hayli detaylı. Ancak her detayını takip etmek gerekiyor. Sıfır otomobil alacaklara sektörden çok kritik bir ekspertiz uyarısı yapıldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel sıfır araç alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sıfır otomobil alacaklar dikkat: Mutlaka o yazıyı alın!

Sıfır otomobil alırken genelde ekspertiz işlemleri göz ardı ediliyor. 

MUTLAKA KONTROLDEN GEÇİRİN

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel sıfır araç alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Ertemel, "Hal böyleyken, km ve yaş fark etmeksizin vatandaşlarımızın yetki belgesi sahibi bir otomobil satıcısından alışveriş yaparak mutlaka satış işleminden önce TSE onaylı ve güvenilir bir ekspertiz merkezinde kontrolden geçirmesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Ertemel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otomobil sıfır km olmasına ve hatta direkt bayiden alınmasına rağmen, kaporta aksamında çoğunlukla fabrika tarafından yapılmış ikinci boya işlemi gibi durumlarla sıkça karşılaşabiliyoruz. Bu işlem fabrikasyon olsa dahi, ülkemiz piyasasında araca yapılmış boya ya da benzeri işlemler aracın kıymetini etkilediğinden sorun teşkil edebiliyor.

Zira tabi olduğumuz yönetmeliğe göre yetki belgesi sahibi işletmelerden araç alınırken ekspertiz zorunludur. Ayrıca yine yönetmeliğin satış sonrası zorunlu olan garanti koşulları ile de bu anlamda müşterilerimiz garantili alışveriş yapmaktadır."

Ertemel, ikinci el otomobillerde yapılan ekspertiz uygulamalarının sadece bu araçlar için değil, sıfır araç alırken de gerektiğini vurguladı. Araçların sıfır olmasının sorunsuz olduğu anlamına gelmediğini belirten Ertemel, bu konuda nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.
"Otomobil sıfır km olmasına ve hatta direkt bayiden alınmasına rağmen, kaporta aksamında çoğunlukla fabrika tarafından yapılmış ikinci boya işlemi gibi durumlarla sıkça karşılaşabiliyoruz", diyen Ertemel, araçların fabrikada dahi olsa bazı işlemlere tabi tutulabileceğini ve bu işlemlerin aracın değerini etkileyebileceğini ifade etti. Bu nedenle, sıfır araç alınırken ekspertiz yapılması gerektiğini belirtti. Hatta işlemlerin fabrikasyon olduğuna dair bir belge alınmasının da önemli olduğunu ekledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin