Şiddetli kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında yollar kapanıyor

Sivas'ta, kar yağışı nedeniyle köy ve mezralardan oluşan 234 yerleşim yeri, ulaşıma kapandı. İmranlı ilçesinde ise kar yağışı nedeni ile eğitim - öğretime 1 gün ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Şiddetli kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında yollar kapanıyor

Kentte kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde köy ve mezralardan oluşan 234 yerleşim yeri, ulaşıma kapandı. Kapalı yolların İmranlı, Zara ve Gürün ilçelerinde yoğunlukta olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi ekipleri de yolların yeniden açılması için çalışma başlattı. Ekipler çalışmalarını yürütürken, yollarda sıkıntı yaşayanlara da yardım ediyor. Öte yandan Suşehri ilçesi Kaleköy yolunda yoğun yağışın etkisiyle kontrolden çıkıp, şarampole devrilen otomobil, İlçe Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sonucu iş makinesiyle halatla çekilerek kurtarıldı. 

İMRANLI'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

 İmranlı ilçesinde ise okullar tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada "İmranlı ilçemizde 20.12.2021 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 günlük ara verme kararı alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında yollar kapanıyor - Resim : 2

TUNCELİ'DE 144 KÖY YOLU, KARDAN KAPANDI

Tunceli'de 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 11 köy yolu ile Çemişgezek'te 2, Hozat'ta 14, Mazgirt'te 18, Nazımiye'de 20, Ovacık'ta 34, Pertek'te 5 ve Pülümür ilçesinde 40 olmak üzere toplam 144 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, köy yollarının tekrar açılması için çok sayıda ekiple çalışma yürütüyor. Tunceli-Erzincan kara yolundaki Cankurtaran mevkisi ile Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkisinde de yoğun tipi nedeniyle trafikte aksama olmaması için Karayolları Bölge Müdürlüğü 86'ncı Şube Şefliği ekipleri, dün geceden bu yana çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Pülümür ilçe merkezi ile Erzincan'a bağlı Muti Köprüsü arasındaki yol, TIR geçişine kapanırken, Kızılay ekipleri, yolculara yiyecek ve içecek ikram ediyor. AFAD ekipleri de ani gelişebilecek olumsuzluklara karşı bölgede hazır bekletiliyor.

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında yollar kapanıyor - Resim : 3

ELAZIĞ VE BİNÖL KARLIOVA'DA 46 KÖY YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 25, Elazığ'da da 21 köy yolu, ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve belediyelere bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı yolların yeniden açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Erzurum-Bingöl kara yolunun kapanmaması için vardiyalı olarak sabah saatlerine kadar çalışmalarını sürdürdü. 

'AÇILAN YOL TEKRAR KAPANIYOR'

Karlıova'da kar yağışının bu kış çok fazla olduğunu belirten bölge halkından Behçet Bingöl, "5-6 gündür kar yağışı devam ediyor. Son 7 yıldır böyle bereket görmedik. Karlıova'ya yakışan bir kar var. Açılan yol tekrar kapanıyor" dedi.

Kenan Harmancı ise "Bizim için kar iyidir ve berekettir. Geçen seneye göre bu yıl fazla kar yağdı" diye konuştu.

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında yollar kapanıyor - Resim : 4

ADANA'NIN 2 İLÇESİNDE EĞİTİME 'KAR TATİLİ'

Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil olacağı açıklandı. Tufanbeyli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları amacıyla 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında yollar kapanıyor - Resim : 5

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin