Türkiye'nin kar çilesi başladı, köy yolları kapanıyor

Türkiye'nin büyük bölümünde kar, çileye dönüştü. Köylerin merkezle bağlantısı kesilmeye başladı. Sürücülerin ilerlemekte zorlandığı yollarda, çok sayıda kaza meydana geldi. Tüm olumsuzluklara rağmen kar yine en çok öğrencileri sevindirdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin kar çilesi başladı, köy yolları kapanıyor

Kar yağışı, hayatı özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar köylerden, şehir merkezlerine de geçit vermedi. Yüzlerce köy yolu kapandı, karayolları ekipleri, çalışmalarına hız kattı.

BİTLİS'TE, 50 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI

Bitlis ve çevresinde 2 gündür belirli aralıklarla devam eden kar yağışı hayata olumsuz etkiliyor. Kardan dolayı 50 köye ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 25, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı belirtilirken, kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi,  50 iş makinesi ve 75 personelle karla mücadele çalışması başlattı. Belediye ekipleri de yolların açık kalması için mahalle aralarıda sürekli karla mücadele çalışması yapıyor.

 İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağını belirterek, “Bitlis ve ilçelerinde 10 ayrı şantiye oluşturduk. Bu şantiyelerde 75 personel ve 50 iş makinesi ile bu yıl boyunca karla mücadele çalışması yapacağız” dedi.

Türkiye'nin kar çilesi başladı, köy yolları kapanıyor - Resim : 2

SİVAS'TA DA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 39 KÖY YOLU KAPANDI

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, merkezi beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının 1 derece olarak kaydedildiği kentte güzel görüntüler oluştu. Sürücüler kar nedeniyle yollarda yavaş ilerlerken, Sivas Belediyesi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle 39 köy yolu da ulaşıma kapandı. Doğanşar, İmranlı, Koyulhisar, Suşehri ve Ulaş'a bağlı köylerdeki kapanan yolların açılması için Sivas İl Özel İdaresi ekipleri, çalışma başlattı. 

Türkiye'nin kar çilesi başladı, köy yolları kapanıyor - Resim : 3

 MANİSA'NIN KIRSAL 8 MAHALLESİNDE ULAŞIMA KAR ENGELİ

Turgutlu'nun yüksek kesimlerinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Dağmarmara bölgesindeki mahalleler, beyaz örtüyle kaplandı. Çatılar, ağaçlar ve park halindeki araçların üzerleri bembeyaz oldu. Dağmarmara bölgesindeki Güney, Kuşlar, Karaoluk, Hacıisalar, Yukarı Bozkır, Ayvacık, Sivrice ve Gökgedik mahallelerinin yolları ise ulaşıma kapandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye bulduğu bölgede tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı.

Türkiye'nin kar çilesi başladı, köy yolları kapanıyor - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin