SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 29 zam. TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı memur ve emekli zam oranları belli oldu

TÜİK eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan bu rakamlarla birlikte 4 aylık enflasyon oranları da belli olurken memur ve emekliye ne kadar zam verileceği de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 29 zam. TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı memur ve emekli zam oranları belli oldu

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 ayda alacakları zam oranı yüzde 29,40 oldu. Geriye Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

TÜİK, ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,43, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,26 olarak gerçekleşti.

Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75, Ekim ayı için de yüzde 3,43 enflasyon farkını hak etmiş oldu.

Dünya gazetesinin aktardığına göre sadece 4 ayda alacakları zam oranı yüzde 29,40 oldu. Ancak bu zam ocak ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

 

Memur ve memur emeklileri için 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 yılı Ocak ayı için yüzde 15 zam alacakları kesinleşti. Ekim ayı enflasyonunun yüzde 3,43 olarak gerçekleşmesinden dolayı memur ve memur emeklileri de şimdiden toplu sözleşmeden gelen zam oranının üstünde zammı hak etmiş oldu.

Memur ve memur emeklileri için de enflasyon oranlarının aylık olarak birikimli hesaplanması neticesinde zam Ocak ayında belli oluyor. Bunun için geriye kalan Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin