SGK açıkladı, emeklinin yüzü güldü. Her emekliye en az 5 bin liralık ödeme geldi

Bankalar, maaşlarını bankalarından alan emekliler için promosyon ücretlerine zam yaptı. 1750 liraya varan ödeme yapan bankalar var. Bankaların bu kampanyasına SGK yani Sosyal Güvenlik Bakanlığı da katkı sunmak için harekete geçti. Emekli olan vatandaşlara maaşlarına göre ödeme yapma kararı aldı. Verilecek olan nakit avans 3 maaş kadar olacak. Yani SGK yaklaşık 5 bin liranın üstünde bir ödeme yapacak. Emekliler bu haktan nasıl yararlanacak?

Google Haberlere Abone ol
SGK açıkladı, emeklinin yüzü güldü. Her emekliye en az 5 bin liralık ödeme geldi

Emekli vatandaşlar bankalardan peşpeşe açıklanan promosyon ücretlerine Beklerken özellikle SGK yeni bir müjde daha verdi. Emeklilere promosyon ödemesinin yanında 3 maaş avans verilecek. Böylece emekliler Toplu para alma şansına sahip olurken aynı zamanda geri ödemesi ise maaşlarından kesilerek yapılacak. Emekli avans müjdesi Sabah saatlerinde duyulurken toplam ödemenin 5000 TL üzerinde olduğu öğrenildi.

Emekliyi tek kalemde rahatlatacak kampanya! 3 maaş avans veriliyor, toplam 5.100 TL ödeme yapılıyor. Hem emekli olan hem de yeni emekli aylığı bağlanacak olan vatandaşlara Sabah saatlerinde SGK tarafından güzel haber verildi.

Özellikle promosyon döneminin  gelmesiyle birlikte yapılacak promosyon ödemelerini araştıran emekliler SGK üzerinden avans alma imkanı da bulacak. Avans alacak olan emekliler 12, 24 ya da 36 ay vadeli olarak maaşlarından geri ödeme yapabilecek. Bu sayede hem emeklilerin eline toplu para geçmiş olacak hem de düşük taksitler olarak geri ödeme fırsatı bulacak. Emekli avans kampanyası ile ilgili detaylar haberimizde...

Nakit avans kampanyası

Koronavirüs salgını ile tüm dünyanın mücadele ettiği şimdilerde ekonomik sıkıntı çeken emeklilerde yeni kampanyaları araştırmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bankalar peş peşe emekliler için kampanya düzenlerken SGK'dan da yepyeni bir teklif geldi. Emeklilerin gelirini artırmak isteyen SGK nakit avans teklifinde bulundu.

 Vatandaşın cebini rahatlatacak olan bu kampanya sayesinde en az 5100 TL ödeme almak mümkün. SGK tarafından nakit avans olarak verilecek olan ödemeler 36 aya varan vade seçenekleri ile sunuluyor. Ayrıca faiz oranları da bir hayli düşük, emeklilere rahat geri ödeme fırsatı veriliyor. Hem emekli olan vatandaşlar hem de emekli aylığı almak için gün sayan vatandaşlar bu kampanyadan faydalanabiliyor.

SGK açıkladı, emeklinin yüzü güldü. Her emekliye en az 5 bin liralık ödeme geldi - Resim : 3

Nakit ihtiyacı olanlar

SGK tarafından başlatılan nakit avans kampanyasından emeklilerde bir hayli memnun. Bir an önce kampanyanın hayata geçmesini bekleyen emekliler, aynı zamanda faizsiz olarak bu fırsatın sunulması nedeniyle özellikle salgın döneminde rahatlayacaklarını düşünüyor. Kampanyanın hayata geçmesi halinde emekliler geri ödemeleri çok düşük taksitler halinde yapacak.

 Emekliye özel olarak verilecek olan nakit avanslarda 3 maaşa kadar almak mümkün. Özellikle nakit ihtiyacı olan emekliler aldıkları maaş tutarında ödeme alacakları için en az ödeme 5.100 TL olacak. Yani emekli maaşı arttıkça nakit avans ödemesi de artacak.

SGK'ya başvuru

Emekliler nakit avans kampanyasından yararlanmak için başvurularını yazılı olarak SGK’ya yapacak. Almak istedikleri tutarı da belirtecek olan emeklilere en yüksek 3 maaş avans verilecek. Daha düşük nakit avans almak da mümkün olacak. Emekli nakit avans kampanyası başvuruları henüz açılmadı. Başvurular başladıktan sonra haberimizde sizlerle paylaşacağız. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin