38 TL'ye emekli ol! Ev kadınları ve prim günü eksik olanlara emeklilik müjdesi geldi. İşte şartları

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de emeklilik. Emekli olsanız bir dert olmasanız bir dert. Zira alınan emekli maaşları da yüksek enflasyonun altında kalıyor. Ama geleceğine yatırım yapmak isteyenler bu amaçla emeklilik günlerini doldurmaya çalışıyor. İşte bununla ilgili eksik prim günü olanlar ve ev kadınlarını ilgilendiren bir müjde geldi. Bu kişiler isteğe bağlı sigorta yaparak emekli olmaya hak kazanacaklar. Aylık 1.144 TL ile emekli olabilirsiniz, yani günlük 38 lira.

Google Haberlere Abone ol
38 TL'ye emekli ol! Ev kadınları ve prim günü eksik olanlara emeklilik müjdesi geldi. İşte şartları

Eksik prim günü olanları ve ev hanımlarını ilgilendiren haber geldi. Kişiler isteğe bağlı sigorta yaparak emekli olabilecekler…

Ülkemizde sigortalı olmak için üç şart bulunmaktadır, giriş tarihinize göre belirlenen yıl, prim ve yaştır. Bu şartları tamamladığınız zaman emekli olabilirsiniz. İş yerinde çalışan kişilerin primlerini işverenler ödemektedir. Bununla beraber kendi işini kuran kişiler ise Bağkur kapsamında prim yatırmaktadırlar. Askerlik borçlanması ve doğum borçlanması ile beraber kişiler prim elde etmektedirler. Bir başka yöntem ise çalışma imkânı bulamayanlara ve eksik prim sayısı olanlara geldi. Kişiler isteğe bağlı sigorta yaptırarak emekli olabilecekler.

Kimler Başvurabilecekler?

Türkiye'de yaşayanlar, 18 yaşını dolduranlar, maluluk aylığı almayanlar, sigortalı olarak çalışanlar, 5510 sayılı kanuna zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan kişiler rahatlıkla bu imkândan yararlanabilirler. Tüm bu imkanlar ile kişiler her ay belirlediği tutarda miktarı ödemektedirler. Para biriktirmekte zorlananlar ve geleceğine yatırım yaparak sigortalı olmak isteyen kişiler rahatlıkla bu imkanlara başvurarak emekli olabilecekler.

 Nasıl Başvurulacak?

Kişiler ilk defa isteğe bağlı sigortalı olmak istedikleri zaman İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi ile beraber bulunduğu şehirlerdeki Sosyal Güvenlik İl müdürlüklerine giderek veya sosyal güvenlik merkezlerine giderek başvuru yapabilecekler.

38 TL'ye emekli ol! Ev kadınları ve prim günü eksik olanlara emeklilik müjdesi geldi. İşte şartları - Resim : 3

Kişiler isteğe bağlı sigorta dilekçesi ile beraber müracaat ederek başvurabilecekler. Kişiler isteğe bağlı sigorta ödemeleri konusunda kazançlarının alt sınırı ve üst sınırı arasında bir ödeme yapmaktadırlar.Sigortalı tarafından belirlenen primlerin esas aylık kazancın yaklaşık olarak %32’si olmaktadır. Bu yıl en düşük prim miktarı aylık 1.144 TL olmaktadır, bu tutardan daha fazla yatırmak isteyenler için en fazla 7,5 kat ile para yatırabilecekler.

Kişiler ölen sigortalının ölüm tarihinden sonra sona erer veyasona erdirme talebinde bulunanların primi ödenmiş son günü takiben veya aylık talebinde bulunan kişilerin talep tarihi takip edilerek iptal edilebilecektir. Kişilerin emeklilikleri hesaplanırken Bağkur şartları geçerli olmaktadır. Tabi kişiler SSK’lı olmak istedikleri zaman daha fazla prim ödemek gerekmektedir. Kişilerin primleri eksik olduğu zaman 3,5 yıldan daha az isteğe bağlı sigorta primlerini tamamlayabilecekler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin