Senelerdir yanlış yapıyormuşuz! Yumurtayı buzdolabına böyle koyanlar yandı!

Yumurtaları alır almaz yaptığımız ilk şey, onları buzdolabına koymaktır. Ancak buzdolabının yanlış alanında saklanan yumurtalar taze kalmasından ziyade, en kısa süre içinde bayatlama eğilimi gösterir. İşte yumurtayı buzdolabında muhafaza ederken dikkat etmeniz gerekenler

Senelerdir yanlış yapıyormuşuz! Yumurtayı buzdolabına böyle koyanlar yandı!

Yumurta, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller nedeniyle en çok tüketilen besinlerden biridir. Haşlama, kavurma veya omlet gibi pek çok farklı formda tercih edilir.

Yumurtaların uzunca süre tazecik kalmasını sağlamak için onları direkt buzdolabına koyarız. Ancak buzdolabının yanlış bölgesinde muhafaza edilen yumurtalar çabucak bayatlar.

Yumurtanın besin değerlerini, lezzetini ve tazeliğini korumak için onları buzdolabının en doğru alanında muhafaza etmelisiniz.

YUMURTAYI BUZDOLABINA KOYARKEN DİKKAT!

Yumurta, pek çok kişinin buzdolabında muhafaza ettiği bir besindir. Hatta buzdolabında yumurtaları muhafaza etmek için aparatlar bulunur.

Bu aparatlar genellikle buzdolabının kapağında bulunur. Ancak yumurtaları buzdolabının kapak kısmına koymak, yapacağınız en büyük hatalardan biri olur.

Buzdolabının kapak kısmına konulan yumurtalar, çabucak bayatlama eğilimindedir. Çünkü buzdolabının kapağı sürekli açılır ve kapatılır. Böylece yumurtalar, farklı ısı değişikliğine uğramış olur.

Senelerdir yanlış yapıyormuşuz! Yumurtayı buzdolabına böyle koyanlar yandı!

Farklı ısıya maruz kalan yumurtalar da bu nedenle tazeliğini yitirir ve kısa süre içerisinde bayatlar ve bozulur. Bu nedenle yumurtaları mutlaka sabit bit soğuklukta muhafaza etmelisiniz.

YUMURTA NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Yumurtaları buzdolabında muhafaza etmek, bakteri büyümesinin önüne geçer. Böylelikle yumurtalar uzunca süre taze kalır. Ancak yumurtaları ambalajından kesinlikle çıkarmamanız gerekir.

Bu ambalajlar yumurtaları korur. Yumurtaları buzdolabının kapak kısmına koymak yerine kendi ambalajında ve sabit soğuklukta olan bir alanda muhafaza etmek en doğrusudur.

Yumurtaları buzdolabının orta kısmında gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz. Çünkü buzdolabının orta rafı, sıcaklık değişimlerinden etkilenmez.

Yumurtaları muhafaza ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise, yumurtaları ters çevirmektir. Yumurtaları ara sıra ters çevirmek, hava akışını koruyarak yumurtanın besin değerlerini korumuş olursunuz.

Ayrıca yumurtaları yıkamadan muhafaza etmelisiniz. Yumurtaları yıkamak istiyorsanız mutlaka kullanmadan hemen önce yıkamalısınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin