Şehit yakınına hakaret etmişti! Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden Akşener'in talebiyle istifa etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Tahir Gümren isimli şehit yakınına küfür etmesinin ardından partisinin ne yapacağı merakla bekleniyordu. Olayın ardından küfür ettiğini önce inkar eden, sonra kabul ederek özür videosu yayınlan Türkkan' Grup Başkanvekilliği görevinden Meral Akşener'in talebiyle istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Şehit yakınına hakaret etmişti! Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden Akşener'in talebiyle istifa etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın görevden alındığı yönündeki bilgilerin doğru olmadığı belirtilerek, Türkkan'ın Genel Başkan Akşener'in talebiyle görevinden istifa ettiği duyuruldu.

Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğu öne sürülen kişiye küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, istifa kararının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine aldığını söyledi. Türkkan, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum" açıklamasında bulundu.

 'GÖREVDEN ALINDI' İDDİALARINA YANIT
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun yaptığı açıklamada ise kamuoyunda 'görevden alındı' şeklinde yapılan haberler yalanlanarak, Türkkan'ın görevden alınmadığı, Genel Başkan Meral Akşener'in talebi üzerine istifa ettiği belirtildi.

YENİ İSİM İÇİN TOPLANTI YARIN
İYİ Parti'den yapılan açıklamada Türkkan'ın istifasıyla boşan Grup Başkanvekilliği görevi için yarın saat 14.00'da bir toplantı yapılacağı duyuruldu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Lütfü Türkkan tarafından sunulan 6 Kasım tarihli istifa dilekçesi işleme alınmış ve Grup Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda istifa sonucu boşan Grup Başkanvekilliği seçimi için parti grubumuzun 8 Kasım Pazartesi günü saat 14.00'da toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır.

Çeşitli platformlarda yazılıp konuşulanların aksine, herhangi bir görevden alınma durumu söz konusu olmayıp; Sayın Lütfü Türkkan, bize ulaşan dilekçesinde de belirtildiği gibi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden istifa etmişlerdir."

Türkkan, Twitter yaptığı açıklamada, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfrettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez 'ağır küfretti' diye yayınlamışsınız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir özür videosu yayınlayan Türkkan şunları söyledi:

"Bingöl'de daha önce Sayın Meral Akşener'e sosyal medyadan hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak şimdi burada ifade etmek istemediğim birtakım lafları söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım, hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç hoş olmayan bana da yakışmayan ifadeler. Ben o yüzden başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle Genel Başkanımızdan özür diliyorum. Doğru bir iş değildi bu, yanlıştı ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği fazla heyecan şimdiye kadar doğru bulmadığım hatayı yapmaya sevk etti. Tekrar tüm milletimizden özür diliyorum."

 Ne olmuştu?

Parti yöneticileri ve milletvekilleriyle kente gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl Genç Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği kişiye sinkaflı sözler sarf etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin