Lütfü Türkkan şehit kardeşine küfür mü etti? İşte Bingöl'de Türkkan ile şehit yakını arasında yaşanan o diyalog

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile şehit yakını arasında Bingöl'de "küfür" tartışması yaşandı. Polis ekiplerine, Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen vatandaş, güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Türkkan Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü." diyerek küfür iddialarını kabul etmedi.

Google Haberlere Abone ol
Lütfü Türkkan şehit kardeşine küfür mü etti? İşte Bingöl'de Türkkan ile şehit yakını arasında yaşanan o diyalog

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi ile İYİ Partili Lütfü Türkkan arasında "küfür" tartışması yaşandı.

Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu iddia ederek protesto girişiminde bulundu.

Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği kişiye küfrettiği iddia edildi.

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

Programını sürdüren Akşener, temasları kapsamında Genç ilçesine geçerek Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

TÜRKKAN'DAN AÇIKLAMA

İYİ Partili Türkkan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez “ağır küfür etti” diye yayınlamışsınız" ifadelerini kullandı.

İşte Türkkan'ın o tweeti:

İşte vatandaş ile Türkkan arasında geçen o görüntüler:

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından yaşananlara sert tepki gösterdi.

AK Parti Ömer Çelik açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar.

Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır...

Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz."

İşte Çelik'in o tweetleri:

Lütfü Türkkan şehit kardeşine küfür mü etti? İşte Bingöl'de Türkkan ile şehit yakını arasında yaşanan o diyalog

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin