Şebnem Korur Fincancı tartışmasıyla akıllara kazınmıştı! Boğaziçi Film Festivali film başvurularını kabul etmeye devam ediyor!

Geçtiğimiz yıl ödülünü TTB Başkanı Şebnem Koruru Fincancı'ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper'e, Burak Haktanır'dan gelen tepkiyle tartışmalara sebep olan Boğaziçi Film Festivali, bu yıl tekrar gerçekleşecek. Başvurularını 24 Kasım Cuma gününe kadar uzattığını duyuran festival seçkisinde hangi filmlerin yer alacağı ise merak konusu...

Şebnem Korur Fincancı tartışmasıyla akıllara kazınmıştı! Boğaziçi Film Festivali film başvurularını kabul etmeye devam ediyor!

Bu yıl 8 – 16 Aralık tarihleri arasında on birinci kez sinemaseverlerle buluşacak olan “Boğaziçi Film Festivali”nin ulusal ve uluslararası film yarışmalarına başvurular devam ediyor.

Festival geçtiğimiz yıl, ödülünü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf eden yönetmen Özcan Alper'e oyuncu Burak Haktanır'dan gelen tepkiyle gündeme gelmişti.

Alper konuşmasında, "Şebnem Korur Fincancı, sadece barış dediği için maalesef linç kampanyasına maruz kaldı, umarım son olur, umarım cezaevinden çıkar, bu ödülü ona itfah ediyorum." demişti.

Şebnem Korur Fincancı tartışmasıyla akıllara kazınmıştı! Boğaziçi Film Festivali film başvurularını kabul etmeye devam ediyor!

POLİTİK GÖNDERMELERİ VE SLOGANLARI KINAMIŞLARDI

Burak Haktanır, ödül salonunda "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor." diye bağırmış; sahnede bulunan diğer bir oyuncu Selcen Ergün, Burak Haktanır'ın bu eleştirisine, "Çok eril bir dil kullanıyorsunuz." diye çıkışmıştı. Olay sonrasında oyuncu Burak Haktanır, salonu terk etmişti. Festival yönetimi ise; politik göndermeleri ve sloganları kınıyoruz, diyerek cevap vermişti.

GÖZLER BU YILIN FİLMLERİNE ÇEVRİLDİ!

Sinema çevrelerince geçen yıl yaşanan bu olayın festivale gölge düşürdüğü düşüncesi hakim. Sinemacılar seçkinin objektif değil geçen yıl yaşanan bu olayın etkisi altında yapılacağını düşünüyor. Seçki açıklandıktan sonra yeni bir tartışmanın başlayacağına şüphe yok.

Ülkedeki siyasi atmosfer festivalleri de etkileyeme devam ediyor. Son olarak 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali  'Kanun Hükmü' belgeseli ile ilgili başlayan krizi aşamamış, iptal edilmişti. 

Bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından on birinci kez gerçekleşmesi planlanan  “Boğaziçi Film Festivali” cephesinden gelişmeler merakla bekleniyor. 

Şebnem Korur Fincancı tartışmasıyla akıllara kazınmıştı! Boğaziçi Film Festivali film başvurularını kabul etmeye devam ediyor! - Resim : 2

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin