Sarıp sarmalayan lezzet: Tahinli rulo çörek tarifi. Mis gibi tahinli çörek nasıl yapılır, malzemeleri nedir?

Tahinli çörek hem yazın hem de kışın yenilen en favori tatlılar arasında. Çıtır çıtır toz şekerli lezzetiyle yiyenlerin adeta parmağını ısırtıyor. Minik püf noktalara dikkat ederek nefis mi nefis tahinli çörek hazırlamak çok kolay. Çayları demleyin, malzemeleri kapın ve fırını ısıtın! İşte tahinli rulo çörek tarifi ve malzemeleri

Sarıp sarmalayan lezzet: Tahinli rulo çörek tarifi. Mis gibi tahinli çörek nasıl yapılır, malzemeleri nedir?

Tahinli çörek yapmanın mantığı çok basit. Mayalanan hamur incecik açılır. Hamur kıvamı o kadar güzeldir ki sizi asla zorlamaz ve kolayca yuvarlanır. Sadece merdaneyi üzerine yuvarlayın. Tahin ve şeker bir kapta karıştırılır. Hazırlanan bu karışım, açılan hamurların üzerine dökülür ve hafifçe yayılır. Sizi zorlayabilecek tek kısım bu olabilir. Tahinli karışım çok sıvı olmadığı için kolay dağılmıyor biraz bastırmak gerekiyor. Ancak hamur ince olduğu için fazla bastırıldığında yırtılabilir. Çok nazik bir şekilde yapın.

Böreği yuvarlarken tezgaha yapışabilir. Varsa hamur spatulası ile bastırabilirsiniz. Yırtılsa da sorun yok, endişelenmeyin!

Hamuru rulo şeklinde sardıktan sonra inceltme kısmına geçilir. Tarifteki en eğlenceli şeylerden biri de bu. Rulolanmış hamuru iki elinizle tutup dışarı çekersiniz. Bu işlem hamurun incelmesini ve çöreklerin pişerken daha lifli olmasını sağlar. İşte tahinli çörek tarifi

TAHİNLİ ÇÖREK MALZEMELER

2,5 su bardağı beyaz un

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı instant maya

1 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı tahin

Yarım su bardağı şeker

Üzeri için 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı pekmez, susam.

Sarıp sarmalayan lezzet: Tahinli rulo çörek tarifi. Mis gibi tahinli çörek nasıl yapılır, malzemeleri nedir?

TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ

Öncelikle küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin.  Ardından derin bir kasede su, erimiş tereyağı, maya ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave ederek karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek karıştırma işlemine devam edin.

Hamur elle tutulabilir bir kıvam alınca hamuru tezgaha alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un ilave etmeye devam edin. Kıvam elde ettiğiniz hamuru toparlayıp üzerini örtün. Yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Tahin ve yarım su bardağı şekeri bir kasede karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Parçalardan birini alıp diğerlerinin üzerini örtün.  Her aldığınız parçayı unlayın. Merdane yardımıyla olabildiğince ince şekilde açmaya gayret edin.

Üzerine tahin ve şeker karışımının dörtte birini gezdirin. Ardından kaşığın arka tarafıyla hamurun her yanını kaplayacak şekilde yayın. Rulo şeklinde sarın. Daha sonra ruloyu kenarlarından çekerek inceltin. Gevşek olacak şekilde ruloyu kendi etrafında sarın. Daha sonra üzerlerinden bastırıp düzleşmesini sağlayın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Ardından elde ettiğiniz tahinli çöreği üzerine alın. Diğer parçaları da aynı şekilde açıp hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Bir kapta yumurta sarısı ve pekmezi iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı çöreklerin üzerine sürün. Susamları da serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sarıp sarmalayan lezzet, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin