Sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak. 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar. Müşahitler ücret alacak mı?

Sandık görevlisi ücretleri, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinin sona ermesinin ardından sorgulanıyor. 14 Mayıs seçimlerinde 60 milyon 697 bin 843 milyon kişi oy kullandı. Sandık görevlileri tüm vatandaşları oy kullanma konusunda bilgilendirdi. Peki sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Google Haberlere Abone ol
Sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak. 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar. Müşahitler ücret alacak mı?

Sandık görevlisi ücretleri seçimin ardından gündemdeki yerini koruyor. 14 Mayıs'ta seçimler 81 ilde 973 ilçede gerçekleştirildi. Seçimde görev alan sandık görevlileri oy verme sürecinin denetlenmesi, seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinden sorumlu tutuldu.

Peki sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı henüz belli olmadı. 

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR? 

Sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yapıldığında görevli ücretinin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor. 

2019'da yerel yönetimler tarafından belirlenen seçimde sandık görevlisi olarak görev alan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapıldı.

SEÇİMLERDE MÜŞAHİTLER DE PARA ALIYOR MU? 

Müşahitlik resmi bir görev değildir. Gönüllülük esasına dayalı olduğundan bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitler ödeme almazlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin