Salih Tuna Oktay Kaynarca'ya neden tepki gösterdi?

A Haber'de pazartesi günleri yayınlanan "Pazartesi Sendromu" isimli programda konuşan Salih Tuna Oktay Kaynarca'yı sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Salih Tuna Oktay Kaynarca'ya neden tepki gösterdi?

A Haber'de Özge Özsağman'ın sunduğu, Avni Özgürel, Ali Bayramoğlu, Salih Tuna ve Prof. Dr. Ferhat Kentel'in katıldığı "Pazartesi Sendromu" programında Akil İnsanların saha çalışmaları, çözüm sürecinde atılan adımlar masaya yatırıldı. 



Programda Salih Tuna'nın "Kendimi yenilmiş bir ülkenin vatandaşı gibi hissediyorum"açıklamasını yapan ünlü Oyuncu Oktay Kaynarca'ya tepki gösterdi.



"BU İNSANLARI YOK SAYAMAYIZ" 



Tuna, "Oktay Kaynarca 'Ben kendimi PKK'ya yenilmiş hissediyorum' diyor. Demek ki böyle insanlar var, bunları yok sayamayız. Çözüm süreci doğası itibariyle resesif bir ifade. Yeniden Büyük Türkiye süreci olarak tanımlanması önemli. Türkler-Kürtler el ele yeniden büyük Türkiye'yi inşa ediyorlar"dedi. 



Başbakan'ın ifadesiyle 300 milyar doların bu belaya harcandığını belirten Tuna sözlerine şöyle devam etti: 



"REHABİLİTE EDİLMELİ"



"Ekonomik boyutuyla, demokratikleşmeyle topyekun düşündüğümüzde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Sağcı, Solcu kol kola yeniden Büyük Türkiye'yi inşa ediyor. O nedenle Oktay Kaynarca gibi kardeşlerimiz boşuna yenilgi psikolojisine girmesinler, kimse yenilmiyor. Sadece el ele, kol kola veriyorlar. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda birlikte bu ülkeyi kurtardılar, bir mücadele verdiler şimdi de bir inşa sürecinde bulunuyorlar. Yaşanılan ulus devletin bir rahatsızlığıydı, bir arızalı dönemdi. Toplumdaki bu semptomlar rehabilite edilmeli."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin