Sakarya'da 2'nci havai fişek patlaması: 3 şehit, 12 yaralı!

Sakarya'da ikinci havai fişek patlaması... Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı Mahallesi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 asker şehit oldu, 12 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da 2'nci havai fişek patlaması: 3 şehit, 12 yaralı!

Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Taşkısığı Mahallesi’nde şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki malzemelerin sevkiyatı sırasında yaşandığı öğrenildi.

ACI HABER GELDİ

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce 3 askerin şehit olduğunu, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sakarya'da 2'nci havai fişek patlaması: 3 şehit, 12 yaralı!

YARALI SAYISI 12'YE ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilerleyen dakikalarda yaptığı açıklamada, yaralı sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı.

"Ankara'dan gönderdiğimiz jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var. Onların sevk ve idaresinde savcılarımızın kontrolünde ve yönetiminde bir patlatma işlemi gerçekleştirildi. Son 1,5 tonluk bir patlatmaya hazır mühimmat varken bu olay hepimizi üzdü. Buraya getirip tam boşaltma esnasında tam neler olduğunu idari soruşturmanın sonucunda hepimizin anlayacağı bir patlama meydana geldi" diyen Soylu, "Maalesef bu patlamada biri Ankara biri de İstanbul'dan görevlendirdiğimiz patlayıcı imha ekibinden, diğeri de alanın güvenliğinden sorumlu olan bir jandarma personelimiz şehit oldular. Acil şoförü şu anda ağır yaralı" diye konuştu.

Sakarya'da 2'nci havai fişek patlaması: 3 şehit, 12 yaralı! - Resim : 2

HENDEK’TEKİ PATLAMA

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki ‘Büyük Coşkunlar’ havai fişek fabrikasında geçen hafta bir patlama yaşanmıştı.

Patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 126 kişi de yaralanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin