Sahte doktor Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor daha! Sağlık ocağında görev yapmış

ABD'de yaşanan sahte doktor vakası Türkiye'deki sahte doktor Ayşe Özkiraz'ı anımsattı. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde doktor olmadan doktor gibi çalışan Özkiraz'a benzer şekilde Maria Macburnie de sağlık ocağında bir yıl boyunca görev yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor daha! Sağlık ocağında görev yapmış

Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir tıbbi eğitimi olmayan 62 yaşındaki Maria Macburnie ailesi de dahil olmak üzere herkesi kandırarak bir sağlık ocağında görev yaptı. Mart 2022-Haziran 2023 tarihleri arasında bir akrabasının tıp diplomasını çalarak doktorluk yapan Macburnie, sağlık kontrolleri yapıp reçete bile yazdı. Sonunda ise yakayı ele veren Maria Macburnie tutuklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletindeki bir sağlık ocağında Mart 2022'den Haziran 2023'e kadar 15 ay boyunca akrabasının adını ve lisansını kullanarak hastaları tedavi eden bir sahte doktor yakalandı. 62 yaşındaki kadının kendisini Dr. Fe Almazon-Condit olarak tanıttığı açıklandı. Bu kişinin Macburnie’nın bir akrabası olduğu ifade edildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

26 Temmuz'da tutuklanan Macburnie hakkında lisanssız doktorluk, sahtecilik, sağlıkta dolandırıcılık ve kırmızı reçeteli ilaçların dağıtımından dava açıldı. 62 yaşındaki sahte doktor Ocean County Hapishanesi'ne nakledildi.

AYŞE ÖZKİRAZ'I ANIMSATTI

Türkiye'de de Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde doktor olmayan Ayşe Özkiraz doktor olarak çalışmıştı. Herkesi Cerrahpaşa'dan mezun olduğuna inandırmıştı. Tutuklanan Özkiraz kısa bir süre sonra tahliye edilmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin