Sağlıkta şiddete karşı TTB Yanımda! Uygulama kullanıma açıldı

Sağlıkta ardı arkası kesilmeyen şiddet olaylarına TTB’den mobil uygulama çözümü geldi. “TTB Yanımda” uygulaması kullanıma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkta şiddete karşı TTB Yanımda! Uygulama kullanıma açıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlıkta artan şiddet vakaları üzerine hekimler arasındaki dayanışmayı artırmak ve hekim ile tabip odası arasındaki bağın kolaylaşması amacıyla hazırladığı “TTB Yanımda” mobil uygulamasını kullanıma açtı.

Google Play ve App Store’dan indirilebilen uygulama ilk olarak TTB üyesi hekimlere hizmet verecek. Zamanla yeni özellikler ile güncelleneceği ifade edilen uygulamanın kullanım ve tanıtım videosu da yayınlandı.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulama ile şiddete maruz kalan hekimler acil durum butonuna basması halinde TTB’ye, tabip odaları temsilcilerine, hekimlerin çalıştığı kurumlarda tabip odalarınca belirlenen temsilcilere ve uygulamanın yüklü olması koşuluyla hekimin uygulamada iletişim listesinde belirlediği mesafedeki kişilere bildirim gönderiyor. Bildirim ile hem TTB’nin hem de tabip odaları temsilcilerinin çağrı yapan hekim ile hızlıca temas kurmaları amaçlanıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin