Sağlıkta şiddet olaylarına karşı yeni dönem. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Gri Kod uygulaması başlıyor, Beyaz Kod devam edecek mi? Gri Kod ne anlama geliyor

Sağlıkta şiddet olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son zamanlarda artan olaylara karşı yeni bir uygulamaya geçildiğini duyurdu. Bakan Koca'nın açıklamasına göre artık sağlık çalışanları artık Gri Kod verebilecek. Peki Gri Kod ne anlama geliyor? Beyaz Kod ile farkı ne? İşte Gri Kod uygulaması hakkında bilgiler.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkta şiddet olaylarına karşı yeni dönem. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Gri Kod uygulaması başlıyor, Beyaz Kod devam edecek mi? Gri Kod ne anlama geliyor

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama başlatılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni uygulamayı Twitter (X) hesabı üzerinden duyurdu. 

Buna göre artık sağlık çalışanları Beyaz Kod uygulamasının yanı sıra Gri Kod alarmı da verecek. Peki Gri Kod ne işe yarayacak? Beyaz Kod uygulaması devam edecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Sağlıkta şiddet olaylarına karşı başlatılacak GRİ KOD UYGULAMASI. Dün basın mensubu arkadaşlarımızın sorusu üzerine yaptığım açıklama: Bir şiddet olayı olduğunda Beyaz Kod verilirse buna bağlı olarak adli süreç hemen başlıyor. Sağlık çalışanı Beyaz Kod vermesi durumunda süreci düşünerek çekingen davranabiliyor.

Daha basit bir müdahale ile Beyaz Kod ihtiyacı azaltılabilir, çoğu şiddet olayı daha o eşiği geçmeden önlenebilir. Şiddet eğiliminin şiddet davranışına dönüşmesini önleyecek çözüm olarak GRİ KOD uygulamasını düşündük. BEYAZ KOD uygulaması aynı şekilde sürecek. Gri Kod verildiğinde, hastane güvenliği ve hastane polisi gerekli müdahaleyi yapmak üzere durumdan haberdar oluyor.

Hastane polisi, merkeze haber vererek Beyaz Kod gerektirecek bir olayı, şiddete dönüşmesi muhtemel bir olayı haber veriyor. İşin bir hastane güvenliği tarafı var bir de kolluk kuvvetleri tarafı var. Kolluk kuvveti Hazır Kod durumunda hazır halde bekliyor olacak. Uygulama İçişleri Bakanlığımızla birlikte devreye konacak.

İki bakanlığın ekipleri detayları birlikte çalıştılar. Bir hazırlık yapıldı ve tüm senaryolar gözden geçirildi. Şimdi de yazılımı yapılıyor. Yazılım hazır olduğunda uygulama başlayacak. Sona yaklaşmış durumdayız."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin