Sağlıkçılardan cevap geldi

Sağlıkçılar: "Biz bu suçu işlemek için yemin ettik."

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkçılardan cevap geldi

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof.Dr. Özdemir Aktan, "Sağlık Bakanı, mesleğimizi yaptığımız için bizi suçlamaya çalışıyor. Görevimiz olan, acil durumdaki her hastaya en etkili şekilde yardım etmek, görevimizi hatırlatacak ve buna teşekkür edeceği yerde, ’Neden izin almadınız?’ diye suçlamaya çalışıyor. Biz, bu suçu işlemek için yemin ettik. Okulu bitirirken, bu suçu işlemek üzere yemin ettik. Sadece İstanbul’da değil, Ankara ’da, İzmir’de bir çok ilde hekimler bu suçu işlediler. Bu görevi seve seve, sabahlara kadar, zor şartlar altında, biber gazı dumanları altında yaptılar" dedi. 



Daha önce Marmara, Van Erciş depremlerinde de sağlık çalışanlarının böyle çalıştığını anlatan Aktan, "Eğer bu suçsa daha önce de işledik, bundan sonra da işlemeye devam edeceğiz" diye konuştu. 



Aktan, Gezi Parkı eylemleri sırasında alanlarda görev yapan tüm sağlık çalışanların ve tıp öğrencilerine de teşekkür etti. Olaylar sırasında yaralanarak, sağlık bakanlığı kuruluşlarına giden hasta sayısının tüm yaralanan hasta sayısının yüzde 2’si olduğunu belirten Özdemir Aktan, "Geri kalan yüzde 98 gönüllü sağlık çalışanları tarafından tedavi edilmiştir, acil durumda olanlar ise ambulanslara bindirilip, hastanelere gödnerilmişlerdir. O hekimlerden birisi de benim. Bu görevi burada yapmış olmaktan dolayı da gurur duyuyorum. Eğer bu bir suçsa, eğer buna bir soruşturma açılacaksa, bundan da onur duyarım" dedi.





Haberin devamı için tıklayın.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin