Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar geldi: SMA Bilim Kurulu ne zaman toplanacak. Piyasada bulunamayan ilaçlar ne olacak. 7 Ocak'ta yeni çalışma açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden önemli bir duyuru yaptı. Muayenehane hekimlerinin taleplerini konuştuklarını duyuran Bakan Koca, "7 Ocak'ta ilan edeceğiz" diyerek yeni çalışma yapıldığını açıkladı. Koca ayrıca piyasada bulunamayan ilaçlar ile SMA Bilim Kurulu hakkında da flaş açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar geldi: SMA Bilim Kurulu ne zaman toplanacak. Piyasada bulunamayan ilaçlar ne olacak. 7 Ocak'ta yeni çalışma açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden önemli bir duyuru yaptı. Muayene hekimlerinin taleplerini konuştuklarını duyuran Bakan Koca, "7 Ocak'ta ilan edeceğiz" diyerek yeni çalışma yapıldığını açıkladı.

Bakan Koca şu ifadeleri kullandı: "Muayenehane hekimlerinin taleplerini, yaptığımız toplantılarda karşılıklı ele aldık. Kamunun ihtiyacını belirledik. Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık. 7 Ocak’tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek."

 

KOCA'DAN İLAÇ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, piyasalarda bulunamayan ilaçlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz hafta önemli adımlar attık. İlaçlar için kur güncellemesi yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca piyasada yeterli miktarda ilaç bulunana kadar bir süreliğine ilaçların ihracatını durdurduk. Bunun dışında sektörün tüm paydaşlarını topladık ve sorunu ele aldık."

SMA BİLİM KURULU NE ZAMAN TOPLANACAK?

"SMA Bilim Kurulu'nu Ocak ayı içinde toplamayı planlıyoruz. Ana gündem maddesi tedavide kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacak. Ülkemizde henüz kullanılmayan ilaç ve tedaviler ve bunların hangi hasta gruplarında kullanılabileceğine karar verilebilir. Bilim Kurulumuzun bu konuda alacağı kararı da kamuoyu ile paylaşacağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin