Sadece 3 yufkayla 5 dakikada müthiş bir lezzet: Ansızın gelen misafirleriniz için birebir. Çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bu tarifle bulundu. Üçgen börek nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli börek hazırlamak için mutlaka bu tarifi deneyin. Aniden gelen misafirlerinize kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte pratik börek...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 3 yufkayla 5 dakikada müthiş bir lezzet: Ansızın gelen misafirleriniz için birebir. Çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bu tarifle bulundu. Üçgen börek nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli pratik bir börek tarifi arıyorsanız, bu böreği mutlaka deneyin. Hem pratik hem de doyurucu...

Malzemeler;

3 adet yufka

Sosu için;

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı süt (125 ml)
Yarım çay bardağı su (60 ml)

İç harcı için;

1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlayarak başlayabiliriz. Böreğin sosu için uygun bir kabın içerisine 1 adet yumurta, yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü alalım.

Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkaya hazırladığımız sostan bolca sürelim. Sosu yufkanın her tarafına güzelce yayalım.

Ardından ikinci kat yufkayı da ilk kat yufkanın üzerine yerleştirelim. Tekrar sos ile her tarafını sosylayalım. 

3. kat yufkayı da yufkaların üzerine alalım ve tekrar sozlayalım. Peynirli iç harcı, yufkaların tamamına gelecek şekilde güzelce serpiştirelim.

Ardından yufkayı kenarlarından hafifçe katlayalım. Katlama işlemini tamamladıktan sonra sıkı bir rulo formunda güzelce saralım.

İki uctan rulo formunda saralım ve ruloları orta bölümde buluşturalım. Rulonun birleştiği kısmı orta taraftan keselim.

Ruloları üçgen formunda kesmeye başlayalım. Tüm ruloyu kestikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsinin içerisine yerleştirelim.

Ardından 1 adet yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karışıtralım. Böreklerimizin üzerine güzelce sürelim.

Susam serpme işlemini de tamamladıktan sonra  önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda böreklerimizi 45 dakika pişirelim.

Pişme süresinin tamamlanmasının ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin